ATABEK Koleji Yeni Döneme Hazır

Okulun Kurucusu Ahmet Hamdi Can sorularımıza şöyle cevap verdi.

 

Soru: Sayın Ahmet Hamdi CAN, kurucusu olduğunuz okulunuz açısından bize inanç, karar, hedef, program ve eylemlerinizden bahseder misiniz?

 

Cevap: Çok iyi bir okula sahip olacağımıza İNANIYORUZ. 

Bu nedenle dünyanın en iyi okuluna sahip olmaya KARAR verdik.

HEDEFİMİZ Türkiye’nin dünya çapındaki en önemli eğitim kurumu olmak.

Hazırladığımız PLAN ve PROGRAM’ı kesintisiz ve ciddiyetle, ödün vermeden uygulayacağız.  Tüm hücrelerimizle, tüm varlığımızla, tam anlamıyla sonuna kadar gitmek üzere EYLEM’e geçtik.

Sonuç BAŞARI olacaktır.

 

Soru: Sayın Ahmet Hamdi CAN, anaokuluna öğrenciler açısından çok önem verdiğinizi söylüyorsunuz. Bu konuyu biraz açar mısınız?

 

Cevap: İnsanların beyin potansiyeline uygun ruhsal açıdan mutlu olabilecekleri ve kendilerini motive edebilecekleri meslekleri seçebilmeleri sağlanmalıdır. Bunun içinde öğrencinin kendisini düşünsel ve duysal anlamda tanıması gerekmektedir. Zihin süreçlerine uygun meslekle etkileşen kişilerin ortaya çıkardığı eserler çoğu kez sıra dışıdırlar ve zamana hükmeder. Bu eşleşmeyi başarabilen uluslar her alanda hızla yükselirler. İşte bu noktada anaokulunun önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanların 0-7 yaş arasında karakter özelliklerinin, ilgi alanlarının ve ağırlıklı becerilerinin oluştuğu bilindiğine göre, bu özelliklerin anaokulu sürecinde tespiti ve öğrencilerin bu yönde teşvik edilmeleri ve de desteklenmeleri büyük önem arz etmektedir.

 

Soru: Sayın Ahmet Hamdi CAN, bize eğitim politikanızla ilgili kısaca bilgi verir misiniz?

Cevap: Eğitim politikamız; kendine güvenen, ahlaki değerleri yüksek, bu ülkeyi seven, tarihini ve bölge tarihini bilen dünyadaki gelişmeleri takip eden ve hatta her türlü çağdaş gelişmelerin öncüsü olabilecek Ulu Önder ATATÜRK’e layık onun ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve takipçisi yeni nesiller yetiştirecek tarzda düzenlenecektir.