Bayrampaşa'da Rumeli Gecesi...

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen geceye Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Gülay Dalyan da katıldı.

Bayrampaşa Şehir Parkı’nda Kutsi konseri ile başlayan “7 İklim 7 Renk” kültür şölenimiz, Rumeli gecesi ile sürdü. Ulusal ve yöresel sanatçıların sahne aldığı, halk oyunlarının oynandığı gecede Rumelililer omuz omuza, gönüllerince eğlenirken birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.

Rumeli yöresinin halk oyunlarına Başkan Aydıner de eşlik etti.

Gecede konuşan Başkan Aydıner, “Rumeli ile aramızda güçlü bir kültür birliği var. Bu birlik ruhu içinde hareket ederek, geçmişten gelen bağlarımızı hep birlikte geleceğe taşıyoruz” dedi.

İLLERİN STANTLARI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

İllerin ve ilçelerin öne çıkan değerlerinin sergilendiği stantlar, yoğun ilgi görüyor. Stantları tek tek ziyaret eden Başkan Aydıner, yoğun ilgiyle karşılanıyor. İkramları da geri çevirmeyen Aydıner, yöresel lezzetlerin de tadına bakıyor.

KÜLTÜR ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

Kültür şölenimiz, Doğu Anadolu, Ege, Doğu Karadeniz ve Rumeli gecesinin ardından Güneydoğu Anadolu gecesi ile devam ederek 25 Haziran’da İç Anadolu gecesiyle son bulacak.

Kültür şöleni boyunca ulusal ve yöresel sanatçılar sahne alacak, illerin tanıtımı yapılacak, yöresel halk oyunları oynanacak.