Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği Tanışma Yemeği Verdi

Davete 400'ün üzerinde Ilgazlı esnaf ve işadamı ilgi gösterdi.

Yemeklerin yenmesinden sonra sofra duası ve kısa bir Kuran-ı Kerim dinletisinden sonra İstanbul’daki Ilgazlıları anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra gecenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop, davete katılan herkese teşekkürlerini sunarak, Ilgaz Dernekler Birliği’nin çalışmalarından kısaca bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Şimdiye kadar karşınıza hep bir şeyler istemek için çıktık. Ancak bugün burada şunu soruyoruz; ‘Biz Ilgazlı işadamlarına ne verebiliriz?’ Biz hemşerilerimizin sosyal, kültürel ve siyasi alanda birlik ve beraberliğini sağlamak için varız. Diğer bir konu da, hepiniz İstanbul’da birçok değişik sektörde iş yapan hemşerilerimizsiniz. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Bazen yanımızdaki komşumuzu bile tanıyamayabiliyoruz. Bu yüzden, bu akşam sizden aldığımız bilgilerle kapsamlı veritabanımızı oluşturacağız. Ve bu akşam burada bulunmamızın ana nedeni, bugüne kadar birçok sıkıntılara göğüs germiş biz Ilgazlıların bu soysal birlikteliğini, ekonomik birliğe dönüştürme çalışmalarıdır. Bu ekonomik birlik çalışmaları konusunda hepinizin fikirlerini dinleyeceğiz.”

Daha sonra Ilgaz Dernekler Birliği Yönetim Kurulu’nu konuklara takdim eden Mehmet Altıntop, Gençlik Kollarının çalışmalarını özellikle vurguladı ve derneklerden ve diğer katılımcılardan söz alan Ilgazlılar görüşlerini bildirip fikir alışverişinde bulundular. [Sultangazi Ajans]