CHP'de 'GÜZ SANCISI'

CHP’liler iktidar değil atama bekliyor…
 
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasından sonra örgütte değişiklikler yaşanacağı konuşulmaya başlanıldı. Fakat araya referandum süreci girince bu değişikliğe gidilmedi. Herkes Referandum sonrası bazı değişiklikler olacağını beklerken; henüz daha bir değişikliğin olmaması CHP’lilere adeta ‘Güz Sancısı’ çektiriyor.

Genel Merkez ve İl başkanlığının yapamadığını ilçeler yapmaya başladı.
CHP Arnavutköy ilçe örgütü yeni bir yapılanma amacıyla istifa ederek yönetimi düşürdü. Mevcut ilçe başkanı veya farklı bir isim yaklaşık 1 aydır atama bekliyor. Bu beklenti devam ederken CHP Ümraniye örgütü istifa etti. İktidar için hedef koyan bir partinin ilçe başkanı atamalarında dahi bu denli yavaş kalması kamuoyunda tepki ile karşılanıyor.

Yine İstanbul’da bazı ilçe başkanlıklarında değişiklikler olacağı iddiaları ortaya çıkmasından sonra; kimin yeri sağlam kimin değil konuları konuşulmaya başlandı. Aslında kimsenin yeri sağlam değil! Bu nedenle bazı ilçe başkanları yerini sağlamlaştırmak için çeşitli gayretler içersine giriyor.  Birçok partili ve ilçe başkanı bu nedenle stres altında ve Güz Sancısı çekiyor.  Bazıları ise “artık kimin gidip kimin kalacağı belli olsa da işimize baksak” şeklinde serzenişte bulunmaya başladı.

CHP örgütü, il başkanı Berhan Şimşek’ten bu sancılı bekleyişe bir son vermesini bekliyor. Örgütte herkes yerini sağlamlaştırmaya çalışırken; CHP adına siyasi bir çalışma yapılamadığı da gözleniyor. Büyük bir heyecanla çeşitli partilerden CHP'ye katılanlar, ilçelerde yaşanan bu durağanlıktan dolayı hayal kırıklığı içersindeler. Böyle devam erse terisine göçün başlama ihitmailinden söz ediliyor.

Haber: Ali Şükrü KARA www.gophaber.com