ERBAKAN: Emekliler zam için yılbaşını bekleyemez

Memurlara yapılan yüksek zam sonrası en düşük memur maaşını 22 binlere varması, emekilere zam yapılmayarak 7.500  TL'de kalması toplumsal ve siyasal tepkileri çığ gibi büyütüyor. Emekliler zamlı maaş için 6 ay beklmesi gerekiyor. Bu arada hayat pahalılığının çok daha artması bekleniyor.

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün maalesef milyonlarca emeklimiz mağdur durumdadır. Cumhurbaşkanımız emekliler ile ilgili gerekenlerin yılbaşında yapılacağını ifade etmiş ancak bu enflasyon ortamında, bu hayat pahalılığında yılbaşına kadar emeklilerin bekleyecek durumu kalmadı. Biz en başından beri emeklilerimize de seyyanen maaş zammı yapılması gerektiğini ifade ettik.

Yeniden Refah Partisi olarak emekliler için yılbaşına kadar beklenmemesi ve atılması gereken adımların acilen atılması gerektiğini altını çizerek bir kez daha ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak hükümetimize bir kez daha çağrıda bulunuyoruz,  emeklilerimize de tıpkı memurlarımıza yapıldığı gibi seyyanen maaş zammının mutlaka yapılması lazım.

​İntibak düzenlemesi gerçekleştirilerek yeni ve eski dönemde emekli olanlara uygulanan aylık bağlama oranları arasındaki adaletsizliklerin, haksızlıkların ortadan kaldırılması gereklidir."