Eski Kaymakam'a 10 ay ceza!

Eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı ile Eski Vakıf Müdürü 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Ferhat Çağlar, Aydın Mert, Çetin Akyol ve Birol Akyol hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay esas hakkındaki mütalaasında, Ferhat Çağlar'ın 2007 yılında Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın başkanı, Aydın Mert'in ise vakfın müdürü olduğu, diğer sanıklar Çetin ve Birol Akyol'un da müteahhit olarak vakfın ihalelerine girdiğini belirtti.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ihalelerine giren iki müteahhidi vakfa araç hediye etmeleri konusunda zorladığı ve 20 bin TL aldığı iddiasıyla yargılanan eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ferhat Çağlar ile diğer sanık 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Çağlar'ın irtikap, Aydın Mert'in ise irtikap suçuna yardım suçlarından beraatlerine karar verdi. Çetin ve Birol Akyol da edimin ifasına fesat karıştırmak suçundan beraat ettiler.

Çağlar ve Mert Hakkında ki suçlama, suçtan doğan zararın karşılanmış olması, sanıkların kasıtlı bir suçtan daha önce mahkum olmamış bulunmaları ve bir daha suç işlemeyeceklerine ilişkin kanaat oluştuğundan cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanıklar hakkında 5 yıl denetim süresi belirledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların bu süre içerisinde kasten yeni bir suç işlememeleri durumunda açıklanması geri bırakılan hükmün de ortadan kaldırılarak davanın düşürülmesini kararlaştırdı.

Vakıf Müdürü Aydın Mert konuya ilişkin olarak Gophaber'e yaptığı açıklamada "Üzerimize bir takım iftiralar atılmıştı. Mahkeme salonunda Savcı elindeki dosylardan hareketle hakkımızda beraat istemiştir. Ve Mahkeme Heyeti, üzerimize atılı bulunan tüm suçlardan beraat karararı verdi. Yalnız atılı suç olarak ifade vermediğimiz 'Görevi Kötüye Kullanmak' fiilinden geriye bırakma kararı verildi. Bununla ilgili olarak bir üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza'ya itirazda bulunacağım. Hakkımda  iftiralarda bulunanarla ilgili olarakta yasal yollara başvuracağım" dedi.