EYNESİLLİLER SALONA SIĞMADI!

EYNESİL'İN DÜŞAM İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YILDÖNÜMÜ İSTANBUL'DA KUTLANDI

Eynesil Dernekler Fedarasyonu'nu tarafından organize edilen geceye Eynesil Belediye Başkanı Coşkun SOMUNCUOĞLU, Ören Belde Belediye Başkanı Habip USTA, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil KÜTÜK, Giresunspor Kulubü Başkanı Ömer ÜLKÜ, Mavi Karadeniz TV Yönetim Kurulu Başkanı Fuat KUŞ, Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol KARDAŞ, Giresun Memurlar Derneği Başkanı Mustafa Remzi KURU, KARKON Gen. Sek. Ethem Bakar, TİRDEF Bşk. Haldun Domaç, Eynesil Belediyespor Başkanı Nail CİVİL, Giresun Medya Platformu Başkanı Ali Şükrü KARA, Sultangazi Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin KURUCU, Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Zeki KEMAL ve Selim Bilmen, CHP GOP İlçe Bşk. Yılmaz Yıldırım, MHP GOP İlçe Bşk. Aytekin Çalışıkan, Ak Parti GOP İlçe Bşk. Yrd. Davut Cambazlar, Abdullah Yılmaz, SP GOP İlçe Bşk. Özbay Yağmurkaya, DSP GOP Aziz Yıldız, Has parti Gaziosmanpaşa İlçe Bşk. Recep Doğan, DP GOP İlçe Bşk. Köksal Toptan, Cerrahpaşa Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Giresun STK Fed. Bşk. Yrd. Abdullah Akgün,  GOP Giresun Dernek Bşk. Murat Aydın, Giresun Dergisi sahibi Remzi Mamaşoğlu, İst. Gündem Sahibi Mehmet Gülnahar, Yalçın Arıcı, Siyasi Parti Temsilcileri, çeşitli STK temsilcileri, Eynesil ve Giresunlu bürokrat ve işadamlarının yanı sıra çok sayıda Eynesilli geceye renk kattı.

Geceye Atatürk ve Silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başlanıldı.

Ardından söz alan Ali Şükrü Kara, Eynesil'in işgali ve kurtuluşu ile birlikte yörede, döneminin direniş liderlerinden Milli Mücadele Kahramanı Karamürtezoğlu Deli Bilal hakkında bilgiler verdi. Kara, Şeyh Edebali'nin "Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler" ifadesinin yiğitlere verilen 'Deli' lakabının gözüpeklikten geldiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Eynesil Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Halil Hayta, Eynesillilerin 25 yıla yakındır dernekcilik faaliyeteleri yürüttüğünü, bugüne kadar emek verenlere teşeküür ederken; kurtuluş günü münasebetiyle salonda yer alanlarada bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ise böylesi anlamlı bir gecede Eynesilliler ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Gecede Ören Belediye Başkanı Habib Usta ve Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'de birer konuşma yaparak katıldıkları bu geceden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Gece Eynesil Dereköy, Kösemen ve Kemaliye köy derneklerin oluşturduğu horon ekiplerinin gösterileri ile devam etti. Daha sonra Şeyda Karadeniz, Ömer Can, Mehmet Tak, Çayan Hüseyin, Emre Aydın gibi sanatçıların sahne aldığı gecede Eynesilliler bolca horon teptiler. Yoğun bir katılımın olduğu gözelenen gecede Eynesilliler salona sığmadı. Bir çok kişinin ayakta izlediği programda, bin kişilik salon doldur boşalt şeklinde adeta 2-3 bin kişiye hitap etti.  Fotoğraflar: Zeki  AL

Federasyon yöneticileri ve belediye başkanları başarılı geçen gecenin ardından hatıra fotoğafı çektirdiler.   Federasyon Başkanı Mehmet Hayta gece sonrası katılımcılara, gecenin yapılmasında emeği geçenlere, katkılarından dolayı  Gaziosmanpaşa Hastanesi Yön. Kur. Bşk. Mustafa Hayta'ya, Kur Oto Hüseyin Kurucu'ya, Hacı Eren Baklavaları Mustafa Eren'e, Kardelenler Eğitim Kurumları'na, Habipoğlu Spot Hayreddin Habip'e, Görele Seyahat Hasan Ali Kodal'a teşekkür etti.