Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Romanlar Derneği açıldı.

Romanlar Dernekleşiyor...  

Derneğin açılış kurdelesini Başkan Gündüz Erdemir, Esenyurt Romanlar Derneği ve İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı, Sıfır Ayrımcılık Dernek Başkanı Elmas Arus, Batı Trakya Romanlar Derneği Başkanı Hüseyin Çakır, Sarıgöl Mahallesi Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Sadi Çat ve yardımcısı Suat Özfidan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz birlikte kestiler.

İçeri geçildikten sonra kısa bir konuşma yapan Başkan Gündüz Erdemir, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Ardından söz alan diğer konuşmacılarda Romanların sorunlarını dile getirdiler ve bu sorunların çözümü için birlikte hareket etmek zorunda olduklarının altını çizerek ifade ettiler.

Romanların dışlanmışlık paranoyasından kurtulması gerektiğini ve T.C vatandaşı olarak her türlü hakka sahip olduklarını söyleyen konuşmacılar, önlerinde tarihi bir fırsat olduğunu ifade ettiler.Türkiye kurulduğundan itibaren kendilerine has bir politikayı Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiği, tüm başkanların ortak fikri olarak söylendi.

Biz kendimizi düzeltirsek toplumla hiçbir sorunumuz kalmaz diyen bir konuşmacı, “roman kadınlarını ahlaklı nesiller yetiştirmeye davet ederken, bizim inancımızda cennet anaların ayakları altındadır, böyle analardan topluma faydalı nesiller beklemek toplumun hakkıdır “ dedi.

Esnaf Bülteni