Gaziosmanpaşa'da Ahilik Haftası Kutlandı.

Düzenlenen etkinliğe Gaziosmanpaşa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe,  Esnaf Oda Başkanı Erkan Kaya, MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Korhan Çalışkan, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsa Yıldız, kurum müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldılar.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Gaziosmanpaşa'daki mesleki eğitim merkezi ve meslek liselerinden gelen öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte açtıkları stantlarda mesleklerini tanıttılar.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, "Ticaret ve meslek ahlakını esas alan, köklü bir geleneğimiz olan Ahilik Haftası kutlu olsun.  Ahilik kültürünü tüm değerleriyle birlikte ilçemizde yaşatmaya devam edeceğiz." Dedi.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarla Oda Başkanı Erkan Kaya ise yaptığı konuşmada,  "Bugün İlçemizde 37. Ahilik Haftası (Esnaf Bayramı) Kutlama Etkinliği'ni coşkuyla gerçekleştirdik! Bu anlamlı etkinlikte, Türk kültürünün köklü değerlerinden olan Ahilik geleneğini kutladık ve bir araya gelerek dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tuttuk." Dedi.

Etkinlikte Yılın Ahisi seçilen Rasim Günaydın'a plaket takdimi yapıldı.