Gaziosmanpaşa'da bir Ramazan böyle geçti...

On binlerce kişinin “Gönül Sofraları” adı verilen toplu sokak iftarlarında aynı sevinci paylaştığı ramazan ayında iftar öncesi tasavvuf musikisi, geleneksel tiyatro gösterileri, gönüllere hitap eden sohbet programları ve teravih sonrası etkinlikler Gaziosmanpaşalılara değişik ve huzur dolu günler yaşattı. Gönül sofralarında ekmekler bölüşüldü, nimetler paylaşıldı, gönüller kavuşup, şükür duaları edildi. Onbir ayın Sultanı Ramazan, onbir ay sonrasına randevu vererek giderken, Gaziosmanpaşa’da tatlı bir esinti, kardeşlik, dayanışma örneği ve yarınlar için hoş bir sada bıraktı.


Sosyal Belediyecilik alanında çığır açarak Türkiye’de 8 yıl önce ilk kez mahalle iftarlarını düzenleyen ve bir geleneğin öncüsü olan Gaziosmanpaşa Belediyesi bu yıl da ilçedeki 16 mahallede Gönül Sofraları kurdu. Gönül Sofralarının ilki Hürriyet Mahallesi 500 Evler Caddesi’nde kurulu sofralarda binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Gönül sofraları daha sonraki günler içinde her biri 2500-3000 kişi katılımlı olarak Kazım Karabekir, Barbaros Hayrettin Paşa, Karlıtepe, Şemsipaşa, Fevzi Çakmak, Karadeniz, Bağlarbaşı, Sarıgöl, Yenidoğan, Pazariçi, Yeni Mahalle, Karayolları, Mevlana, Merkez ve Yıldıztabya Mahallelerinde gerçekleşti.

İftar öncesi Tasavvuf müziklerinin yer aldığı dayanışma gecelerinde daha sonra belediye bahçesi önünde kurulu platformda özellikle çocuklara yönelik tiyatro, meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz sahnelendi. Bedirhan Gökçe ve Serdar Tuncer’in şiir dinletileriyle, Dursun Ali Erzincanlı’nın Naat ve Münacaat Gecesi’yle, Fatih Kısaparmak, Saleh Sabr, Eşref Ziya, Esat Kabaklı ve Mustafa Demirci’de konserleriyle Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi’nde kurulu sahnedeki yerlerini alırken, sıcak havalardan bunalan vatandaşlar hediyelik eşya ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı osmanlı çinilerinden esinlenilerek kurulan çağdaş standlarda alışveriş yapma fırsatı buldular.
Her sene olduğu gibi Ramazan ayı boyunca bu sene de ışıl ışıl bir hale dönüşen ilçemizde özellikle Merkez Camii, Gaziosmanpaşa, Cumhuriyet ve Hükümet Konağı Meydanları, Bağlarbaşı Caddesi, Küçükköy Meydanı, Küçükköy Yolu Caddesi, Beşyüzevler Caddesi, Pazariçi göbek ve Cengiz Topel Caddesi’nde seyrine doyulmaz manzaralar yaşandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan Ayı Açıkhava Etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği, yörelerimizin kültürlerinin tanıtıldığı Yöresel Geceler Etkinlikleri’nde belediye bahçesinin bu seneki konukları sırasıyla Kırşehirliler, Sinoplular, Giresunlular, Kayserililer, Bayburtlular, Edirneliler, Sivaslılar ve Karslılar oldu. Belediye bahçesinde düzenlenen etkinliklerde sahne alan yöresel sanatçılar, kemençe, horon ve halk oyunları gösterileri vatandaşların büyük beğenisini topladı.

7’den 70’e her yaştaki insanın beğenisini kazanan Ramazan Etkinlikleri’nin gelecek yıl daha da geliştirileceğini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Sosyal hayatta huzur ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı bu ay vatandaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz dayanışma ile birlikte ayrı bir anlam ve güzellik kazandı. Bir dahaki bereket ayında aynı birlik ve beraberliğin yaşanması umuduyla başta ülkemiz olmak üzere tüm Gaziosmanpaşalıların mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.