Gaziosmanpaşa'da ''Hayal Kur Engelleri Sporla Yık” etkinliği gerçekleştirildi.

Bu sene 2. yapılan etkinliğe başta Siirt Dernekler Federasyonu Başkanı Sinan Dakak ve yönetim kurulu üyeleri Figen Yoğurtçu, Cengiz Dakak, Cüneyt Yıldız, Özcan Dakak, Burhan Çelik, Arzu Dakak olmak üzere CHP ilçe başkanı Mürşide Ertürk Çoban,  AKP ilçe başkan vekili Eyüp Demirkapı, MHP ilçe başkanı Korhan Çalışkan, GOP Belediye meclis üyeleri Erkan Dakak, Zekeriya Çığır, GOP ilçe Spor Müdürü Ayhan Kep, Emekli Memursen ilçe başkanı Yunus Gülmek , Sanatçılar Necati Işıktaş, Siirtli Özkan, Kültür Elçileri Başkanı Vadullah Taş, Dernek başkanları Cüneyt çığır, Vezir Dakak, Fethullah Çınar, Adıl Erdoğan, Gültekin Reis, Rıdvan Gülmek ve İsa Şahin. İşkur Bayrampaşa Şube Müdürü Abdülaziz özer, Esenler ilçe Şube Müdürü Ekrem Epsaçan, Doğu ve Güneydoğu Kültür ve Sanat Başkanı Fuat Budur, GOP spor başkan vekili Diaattin Yılmaz, Vedat Uykan, Yönetim kurulu üyeleri Kazım Çavuş, Zinnur Kılıç, Yusuf Keskinbıcak, Kulüp Küdürü Hakan Gökhan,Teknik sorumlu Şerif Hasanoğlu, Mevlana Kazımkarabekir Spor Başkanı Murat Elçi, İstanbul Siirt spor Yönetimi, Yeni Gökuşağı Özel Eğitim ve Rehebitasyon merkezleri kurum Müdürü Duygu Özdemirkan, öğrenciler, muhtarlar, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik Saygı duruşu ve istikalar marşının okunması ile başladı. Gaziosmanpaşaspor kulüp Müdürü Hakan Gökhan’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte söz alan Siirt Dernekler Federasyonu Başkanı Sinan Dakak, ”Burada engelleri sporla aşıyoruz sloganı ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Spor sadece bedenlerimizi değil, zihinlerimizde güçlendiren, engelleri aşmamızda bize yardımcı olan bir araçtır. Sağlıklı bireyler haline gelmekteyiz. Bugün burada sporun bu sporun gücünü kutlamak ve gücü engelleri aşmaktan nasıl kullanabileceğimizi konuşmak için toplandık. Unutmayalım ki Sporun birleştirici gücü her türlü engellerler aşabilir. Daha sağlıklı ve daha mutlu ve daha güçlü bir toplum inşa edebiliriz. Bu vesile ile bizlere her türlü desteği veren Gaziosmanpaşa Belediyesine teşekkür ederken sizlere de sonsun teşekkürlerimi sunuyorum. “ Dedi.

Daha sonra kürüye gelen Gökuşağı Özel Eğitim ve Rehebitasyon Merkezi Kurum Müdürü Duygu Özdemirkan, Bu organizasyonu tertipleyen Siirt Dernekler Federasyonu başkanı Sinan Dakak ve yönetim kuruluna Teşekkür etti. Özdemirkan, ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesinde katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşspor kulübünün tecrübeli hocası Şerif Hasanoğlu ve amatör sporun Gönültaşı olan Mustafa Türlü ile hazırladıkları oyunlarla Halit Kıvanç Stadına gelen engelli bireyler aileleriyle birlikte 3 saat süren aktivitelerle çeşitli etkinlikler yaparak keyifli ve renkli bir gün geçirirken madalyalarını boyunlarına takmanındı sevincini yaşadılar.

Programdan sonra konuşan Siirt Dernekler Federasyonu Başkan Sinan Dakak, “Engelli kardeşlerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuz. Sevgi ve dayanışmanın aşamayacağı hiçbir engel yoktur" dedi.

Haber: Erol Eftekin