GOP'ta Geleneksel El Sanatları Sergisi

İBB’nin  İSMEK’inden sonra İstanbul’un ikinci büyük kurs organizasyonu olan sergide bu dönem mezun olan hanımların hazırladığı giyim, mefruşat, ahşap boyama, stilistlik, iğne oyası, makine nakışı, resim, ebru, tel kırma, takı tasarımı, porselen boyama, rölyef ve kasnakta boncuk gibi alanlarda 2100 eser alıyor.

Ferih Egemen sanat Kompleksi’nde düzenlenen ve iki kat üzerinde eserlerin yer aldığı sergiye Gaziosmanpaşa belediye başkan yardımcısı Beyhan Ergin, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, GOP Belediyesi Hanımlar masası Müdürü Nesrin Yılmaz’ın da  yer aldığı sergide çok sayıda vatandaş ve eserleri sergilenen kursiyerler katıldı.  Geleneksel hale gelen serginin açılışı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Hanımlarımızı baş üstünde tutmanın bizim en öncelikli görevimiz olduğunun bilincinde olarak hanımlarımızı aktif bir hale getirecek bu kurslar  6 yılda önemli bir mesafe kaydetmiştir. Onların elde ettikleri mesleklerini profesyonel yaşamda hayata geçirdiklerini duydukça  ilçemizin geleceği için çok ümitleniyoruz. Bugüne kadar bu kurslardan mezun olan yaklaşık 8 bin 500 hanımımızın hemen hepsi bizim ilçemizin gurur kaynaklarıdır’’dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası’nın Geleneksel El Sanatları Sergisi 16- 20 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek.