GOP'ta Şubat Ayı Meclis Gündemi...

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Şubat toplantısı olağan geçti…

CHP gurup sözcüsü Gökhan Kurtuluş günde dışı söz alarak Pazariçi ile ilgili okul sorunu, İETT ve Banka ATM’leri ile ilgili önergeler verdi.

Mehmet Yüceer ise 1993 yılından 2011 yılına kadar alınan inşaat otopark bedellerinin nereye gittiğini sordu. Yine benzin istasyonlarının yönetmeliklere uygun olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyledi.

Zabıta ilgili olarak geçtiğimiz ay Şemsipaşa’da meydana gelen olayları gündeme getiren CHP meclis üyesi Ferhat Epözdemir, yaklaşımın daha seviyeli olması gerektiğini ifade etti.

Bunun üzerine söz alan Ak Parti gurup sözcüsü Derya Yanık; “Çalışmalarda çatışma eşyanın tabiatı gereği mümkündür. Kaldırımların düzene koyulmasında fayda veya zarar görenler olabilir. Ama kamu menfaati gözetilerek çalışmalar yapılır. Kabadayılıkla gitmiyoruz. Mevzuatlara uygun işlemler yapıyoruz” dedi.

Gündemde ki Maddeler

Yapılan toplantıda bazı plan tadilleri komisyonlara havale edildi. Emin Örs isimli vatandaşın daha önce kamulaştırılan arsasına yaptığı itiraz komisyona havale edildi.

Tekirdağ ili Hayrabolu İlçesi Şalgamlı Belediye meclisinin aldığı Kardeş Belediye kararı meclise geldi ve komisyona havale edildi.

30.09.2011 tarihinde ihale üresi bitecek olan temizlik ve çöp toplama işinin, yeni ihalesinin 01.10.2011 – 31.12.2013 tarihleri arası 27 ay süreyle alınmasına ilişkin gündem komisyonlara havale edildi.

Geçtiğimiz yıl İl Genel Özel İdaresi’ne devredilen, Belediye arsası diye bilinen Küçükköy Mahallesi, 12439 parsel 6419 metrekare arsanın Maliye Hazinesine ait olduğunun anlaşılması üzerine, İl Genel Meclisine devrinin iptali komisyona havale edildi.

Ayrıca Gaziosmanpaşa’da Küçükköy’ün bir semt olmasına karşın meclis tutanak ve yazışmalarında Küçükköy Mahallesi olarak geçmesi bir yanlışlık mı var veya tapu kaydı böylemi dedirtti!

Yol katılım harçlarına ilişkin zam düzenlemesi komisyona havale edildi.