'HER EV BİR OKUL' seminerleri...

Bu hafta Emine Akay'in sunumu ile “çocuk- ergen gelişimi ve psikolojisi” konulu programı hanımların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Çocuğun çok yönlü gelişiminde erken çocukluk gelişimi ve eğitiminin öneminin anlatıldığı programda, eğitimli annenin , erken çocukluk gelişimine güçlü bir destek vereceği vurgulandı.
   
Anne babanın gencin gelişimine destek verecek bir ortam sağlaması,aile içinde gencin fikirlerine de önem verilmesi, arkadaş ve hayatına dair kararlar alırken seçimleri onun yapmasına izin verilmesi, sevgi ve saygının egemen olduğu bir ortamın sağlanması ailenin genç için yapabileceklerinin başında geldiği anlatıldı.    
Her Ev Bir Okul Seminerleri ise 25 Şubat 2011 Cuma günü saat 13:30'da Sayın Ayşe Nilgün'ün sunacağı "Çocuk ve Din" isimli seminer ile devam edecek.
 EĞİTİMLİ KADIN ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR!      Sevgi ve Erdem de, pek çok davranış özelliği gibi büyük ölçüde çocukluk döneminde benliğe mal edilir.      Nitekim "Toplumsal Değişim" alanının günümüzdeki uzmanlarınca önemle vurgulanan gerçek şu ki: İnsan gelişimi ile toplumsal gelişim arasında dinamik bir bağ vardır.      Elbirliğiyle gerçekleştirilecek köklü ve kalıcı, sosyal,ekonomik ve kültürel bir değişim için en elverişli başlangıç noktası, erken çocukluk eğitimidir.      Erken Çocukluk dönemindeki gelişimi yönlendiren birincil özne ise ANNEDİR.      Bu yüzden diyoruz ki, çok yönlü toplumsal gelişim için, Eğitimli Kadın çok şey değiştirir.   Seminer programı şöyle: 11 Şubat 2011
“Kadından Topluma Eğitim”
Toplumsal gelişim için yeni bir vizyon
Konuşmacı: Lebibe Vatansever 18 Şubat 2011
Çocuk ergen psikolojisi ve eğitimi
Konuşmacı: Emine Akay 25 Şubat 2011
Çocuk ve Din
Konuşmacı: Ayşe Nilgün 4 Mart 2011
Kişilik Gelişimi
Konuşmacı: Lebibe VATANSEVER    11 Mart 2011
Ruh Sağlığı Ve Normal Dışı Davranışlar
Konuşmacı: Dr.Fatma Öztürk HAN 18 Mart 2011
Duygu yönetimi ve öfke kontrolü
Konuşmacı: Ayşe Bostancı 25 Mart 2011
Medya Okumaları
Konuşmacı: Şule Beyazıt 01 Nisan 2011
Aile İçi Sorunlar ve eşler arasında problem çözme
Konuşmacı: Şule Beyazıt 08 Nisan 2011
Aile içi disiplin ve ana baba tutumları
Konuşmacı: Fahrunnisa Erdem 05 Nisan 2011
Yaşlılar hayatımızın neresinde?
Konuşmacı: Nuray Yıldız 23 Nisan 2011
STK’ların önemi ve gönüllü çalışmalarında kadın
Konuşmacı: Necla Koytak   İrtibat Telefon : 0533 511 22 35 Meryem Hanım. www.sultangazigazetesi.com