Sultangazi'de yüzde 25 imar artışı var.

Sultangazi'de 3.000 metreyi bul, yüzde 25 imar artır.

İşte karar özeti;
“Deprem riskine karşı dayanıklı ve yaşam kalitesi yüksek çevre oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla havza alanı dışında kalan T4 ticaret (T4 alanlarında üst katları konut olmak şartı ile), konut ve konut+ticaret alanlarında 1000 m2 den küçük parsellerin tevhid edilmesiyle 1000 m2 den büyük parsel oluşturulması durumunda yeni oluşacak parselin inşaat alanı parsellerin meri plana göre hesaplanacak inşaat alanlarının %10 arttırılmasıyla, 2000 m2 den büyük parsel oluşturulması halinde %15 arttırılmasıyla, 3000 m2 den büyük parsel oluşturulması halinde %25 oranında arttırılmasıyla bulunur. Ayrıca üzerinde bina olmayan parseller üzerinde bodrum hariç 3 katlı bina bulunan parsellerle birleştikleri takdirde  bu haktan % 50  oranında faydalanır. Adadaki tüm parsellerin birleştirilmesi halinde yukarıda belirtilen artışlar 5 puan arttırılır. Ancak yapı adasındaki tüm parsellerin tamamının tevhid edilmesine rağmen oluşan yeni parselin 1000 m2 den küçük olması halinde yapı adasının 800m2 den küçük olmaması şartıyla 1000 m2 ye verilen artış oranı uygulanır. Tevhid edilen parsellerin tamamının boş olması durumunda ise  bu haktan %25 oranında faydalanılır. Kooperatifler binalarını yıkıp yeniden yapmak kaydı ile ruhsatlarındaki iskan edilebilir inşaat alanları toplamı  %25 oranında arttırılır.

• Bu uygulamalar esnasında tevhid sonucu oluşan parselde  TAKS:0.40 değeri aşılamaz,  farklı irtifa, farklı fonksiyon ve farklı nizama sahip parseller tevhid edilebilir.
• Parsellerin meri plandaki inşaat alanı bir bodrum+zemin kat+normal kat alanları+ÇAP alanının (normal kat alanının % 30’u kadar) toplamından hesaplanacaktır. Bu hesapta bodrum kat alanı zemin kat konturları esas alınarak (zemin ve normal katlar) bu alandan düşülecek emsale dahil olmayan alanların toplamı yangın merdiveni hariç bu alanın %10 unu aşamaz. Yeni oluşacak parsellerin bodrum katları iskan edilmeyecek ve otopark ihtiyacı bodrum katlarda karşılanacaktır.

Şeklinde hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 5. Toplantı Yılı, Kasım Ayı Toplantılarının 20 Kasım 2013 tarihli 7. birleşiminde okunarak, müzakereye açıldı: CHP Grubunun muhalefetiyle yapılan işaretle oylama neticesinde raporun aynen ve Oyçokluğu ile kabulü kararlaştırılmıştır.