''Yüreğinin Sesini Dinle Saadet'i Duyacaksın''
Saadet Partisi’nin kadın adayları siyasete ve gündeme hakim.
Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Kadın Milletvekili Adayları, Fatma Nevin Gökçe, Zeynep Şule Rıdvanoğlu, Yasemin Bilnur Erenci, Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Semanur Demir, Kadın Kollarından sorumlu ilçe Bşk. Yrd. Rasim Günaydın ile editörümüz Ali Şükrü Kara seçim gündemini konuştu.
İşte o sohbette öne çıkan başlıklar…
Saadet Partisi’nin Kadınlara listelerde yer veriyor mu?
Saadet Partisi Kadın Milletvekili Adayları, yerel ve genel seçimlerde kadınların hep listelerde yer aldığını söylediler. Saadet Partisi’nin İstanbul listelerinde 13 adet kadın aday yer alıyor.
Saadet Partisi’nin seçim beyannamesinde kadına yönelik neler var?
Türkiye’de kadına yönelik şiddet had safhada. Töre cinayeti, çocuk gelinler… Biz bu problemlerin ortaya çıkış nedenini araştırarak, çözüme oradan başlayacağız. Kadın sığınma evlerindeki kadınlar barışmak eşleri ile görüştürülmüyor. Yönetmelikte yok. Görüşme olsa belki aileler kurutulacak, barış sağlanacak. Aslında bunlar bizim toplumumuzun literatürü değil. Birde Erbakan hocamızın hep söylediği, kadın çocuk ve aileyi koruma kurulu kuracağız.
Saadet Partisi’nin eğitim konusuna bakışı nasıl?
13 yıllık AKP iktidarın 5 tane Milli Eğitim Bakanı değişti. Böyle bir değişimde milli eğitimde istikrar kayboldu. Her seferinde öğrenciler eğitime adapte olmaya çalışırken, eğitimcilerde adapte olmaya çalışıyor. Sürekli kanun ve yönetmelik değişiklikleri eğitim sistemini yap-boza çevirdi. Devşirme deneme yanılma yönetmeleri ile eğitim sistemi bir yere varamaz. Öğrenci ve veliler hangi sistemde okula başlayıp, hangi sistemde okulu bitireceklerini bilemez hale geldi. Saadet Partisi altyapısı sağlam eğitim sistemini yeniden oturtacaktır.
Seçim barajı yüzde 10’u yakalamadan meclise girebilecek misiniz?
Anayasa’da değişiklik oldu. Bu 2014 yılının sonunda yürürlüğe girdi. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımız var. İstanbul 2. bölgede 26 aday meclise girecek. Nispi sisteme göre barajı geçen partilerin oyları bölünerek milletvekilleri çıkıyor. Örneğin, x bir partiden 26 kişi olarak meclise giren aday 30 bin oyla girsin. Bizim partimiz ise o seçim bölgesinde 40 bin oy alsın. Bu durumu bireysel başvuru hakkımızı kullanarak Anayasa Mahkemesine götürüp, o milletvekilliğini bizim kazandığımız ifade edip, hakkımızı geri alacağız. Hiç kimsenin seçilme ve seçme hakkı engellenemez.
Seçmene gidiyorsunuz yine oyları bölüyorsunuz diyorlar mı? Size ne söylüyorlar.
Şu anda oyları bölüyorsunuz diyenler artık önümüze çok fazla çıkmıyor. Bize teveccüh gösteriyor. Hep barajı önümüze sürüyorlardı. Böyle bir algı oluşturan yapı vardı. Baraj sorunumuz olmadığını anlatınca, oy vereceklerini ifade ediyorlar.
Şehit cenazeleri ve ülkede yaşanan patlamalar halkımızın vicdanını rahatsız ediyor. Genel Başkanımız patlamalarda ölenler için ‘onlarda ana kuzusu’ dedi. Bazı yayın organları genel başkanımızın bu cümlesini çarpıtarak terörize ettiler. Herkes insan. Ölenlerde insan. Bizim geçer ölçümüz hak ve adalet. Halkımız bizim düşüncemizi biliyor. İnsanlarımız ışık, umut bekliyor. Halkımız çatıştırma ortamı istemiyor. Saadet Partisi’nin uzlaşmacı, insancıl siyaset anlayışının yönetime gelmesini istiyor.
Siyasette haksı rekabet yapılıyor. Saadet Partisi’nin önü kesilmek isteniyor. Bir algı operasyonu ile insanlara başka seçeneğiniz yok havası oluşturuluyor. Ama halkımızda bu algının kırıldığını görüyoruz.
Saadet Partisi’nin genel hatları ile seçmene mesajı nelerdir?
Dış politikada Avrupa Birliği değil, İslam Birliği diyoruz.
İç politikada Avrupa Birliği uyum yasaları değil, önce ahlak ve maneviyat diyoruz.
Ekonomide adil ekonomik düzen diyoruz.
Eğitimde bize dayatılan değil, toplumun değerleri ile örtüşen eğitim sistemi uygulanacak.
Son olarak yüreğinizin sesini dinleyin, Saadet’i duyacaksınız…