Başkan Altunay garajda başladı, ardında saray bıraktı.
Sultangazi'ye on yılda çağ atlatan Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.
Başkan Altunay'ı kaleme alan editörümüz Kara'nın yazısı şöyle oldu.
Sultangazi'yi hatırlıyorum. İlçe olmuş, ama idari yapılanma yok. Gaziosmanpaşa'dan ayrılmış, belediye yok! O zamanlar oluşturulan Sultangazi Platformun'da kurucu olduk. O zamanlar Sultangazi'de muhtarlık dışında tek bir kamu idari kurumu yoktu.
Daha sonra Kaymakamlık ve bazı idari birimler apartmandan bozma yerlerde oluşturuldu.
Ardından Belediye seçimleri geldi. 2009 seçimleri için 20 civarında aday adayı çıktı. O zaman aday adayı tanıtım toplantısında hepsini dinledim. Ardından kaleme aldığımız yazıda Cahit Altunay'ın yol tutuşun iyi olduğunu yazdım. Ve Altunay aday oldu. İyi bir oran yakalayarak ta belediye başkanlığını kazandı.
Kazandı kazanmasına ama Başkan Altunay’ın bir koltuğu bile yoktu.
İlk başkanlığına belediyenin tamirhanesinde, garajında bulunan binada başladı. Bir süre uğraştan bir binayı kiralayarak belediye binasına çevirdi. Çatıda yemekhane, bodrumda meclis salonu vardı.
Başkan Altunay'ın yaptıklarını yazmaya, konuşmaya kalkarsak 3 gün sürer. Biz biraz özet geçelim.
İşte Sultangazi'nin temelleri o binalarda atıldı. Hakikaten Başkan Altunay'ın yol tutuşu iyi idi. Konuya, ilçeye hakim. Sorunları, eksikleri ve yapılması gerekenleri çok iyi biliyordu.
Başkan Altunay hızlı davrandı, ilçeye devasa bir belediye sarayı kazandırdı. Belediye binasında yine yıldızlı konferans salonları, nikah salonları, yemek salonları yer alıyor…
Bunun yanında on yılda 600 yataklı devlet hastanesi, kaymakamlık binaları, üniversite geldi ve diş hekimliği fakültesi geliyor.
Mahallelerde açılan çok amaçlı Kültür Merkezleri, yine yıldızlı… İçinde kültür-sanat, Pazar yeri, otoparkı, kurslar, konferans salonları bulunan tesisler ilçe insanını gelişimine önemli katkı sağlıyor…
Mahallelerdeki pazarlar buraya taşındı. On pazardan 4'ü taşındı, 3'ü taşınmak üzere... Sultangazi gibi bir yerde sokakta sadece 3 pazar kalıyor. O da yeni dönemde halledilebilir.
Spor salonları, buz pisti, at biniciliği, ...
Kent ormanları...
Başkan Altunay'ın özellikle üzerinde durduğu hizmet. Burada piknik alanları, spor alanları var. İnsanlar mutlu kullanıyor. Fakat Başkan Altunay bunlardan ziyade ormanın geçmişte fuhuş ve her türlü gayri-meşru işin döndüğü yer olduğunu, asıl bu durumun ortadan kaldırıldığını söylüyor.
Devamında Habipler'e kadar uzanan özel bir girişimin Disneyland projesinin varlığından bahsediyor. Yakında bunun çalışmasının başlayacağını ifade ediyor. Başkan Altunay taş ocaklarına tek karşı duran başkanın kendisi olduğunu da sözlerine ekliyor.
Üçüncü dönem ile ilgili projelerini de hazırladığını belirten Başkan Altunay, bunun nöbet değişimi olduğunu, yeni gelen başkanın kendi projeleri ile birlikte, sadece düğmeye basarak birçok projeyi hayata geçirebileceğini ifade ediyor.
Aday gösterilmemesi ile ilk etapta kamuoyunda bir kırgınlık oluştuğunu doğrulayan Başkan Altunay, daha sonra milletin Ak Parti belediyesinin yaptıklarını gördükçe ve anlattıkça, bunca hizmeti yapan partinin diğer başkan adayına da oy verilmesi gerektiği kanaati oluştuğunu belirtti.
Sultangazili vatandaşlar, ilçede yapılan hizmetlerin farkında. Hizmetlerin devamı ve bir teşekkürü olarak Ak Parti yine Sultangazi'de iyi oy alacak.
Hakikaten Başkan Altunay, garajda başladığı belediye başkanlığını bir belediye sarayı yaparak bırakıyor. İlçe on yılda baştan aşağı yeniden imar edilmiş durumda! Başkan Altunay gerçekten Sultangazi'ye çağ atlatmış. Sultangazi'de çıta biraz yüksek.
Burada yazamadığımız onlarca hizmet var. Dedikya özet geçelim.
Başkan Altunay görevi bittikten sonra yine dostları ile buluşmaya, görüşmeye ve siyasete devam edeceğinin mesajını verdi.