İBB Bölgesel İstihdam Ofisine başvuranların yüzde 13'ü işe yerleştirildi.
İBB Bölgesel İstihdam Ofisi'ne 51 bin 770 kişi başvuruda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Temmuz 2019'da faaliyete geçirilen Bölgesel İstihdam Ofisi'ne 51 bin 770 kişi iş başvurusunda bulundu. Başvuruda bulunanların %55'ini kadınlar oluştururken %45'ini erkekler oluşturdu.
Başvuruda bulunanların %69'unu 35 yaş altı kişiler oluşturdu.
Bölgesel İstihdam Ofisi'ne başvura bulunan kişilerin %2'sini 15-19 yaş arası, %25'ini 20-24 yaş arası, %42'sini 25-34 yaş arası, %29'unu 35-54 yaş arası ve %2'sini 55 yaş üstü kişiler oluşturdu. Başvuruda bulunan kadınların %72'sini 15-34 yaş arası oluştururken erkeklerde %65,6'sını 15-34 yaş arası kişiler oluşturdu.
Başvuruda bulunanların %48'i yükseköğrenim ve daha üstü bir eğitim düzeyine sahip.
Başvuruda bulunan kişilerin %14'ünü lise ve altı eğitim seviyesine sahip kişiler oluştururken %38'i lise ve dengi eğitime, %48'i ise yükseköğrenim ve daha üstü bir eğitim düzeyine sahip kişiler oluşturdu. Başvuruda bulunan kadınların %35'i yükseköğrenim mezunu iken, erkeklerin %26'sını yükseköğrenim mezunları oluşturdu.
En çok başvuruda bulunulan ilçe 9 bin 861 ile Küçükçekmece oldu.
Bölgesel İstihdam Ofisi'nin ilk hizmet ofisi Temmuz 2019'da Küçükçekmece ilçesinde açılmasıyla en çok başvuruda bulunulan ilçe 9 bin 861 ile Küçükçekmece oldu. Küçükçekmece ilçesini sırasıyla 2 bin 688 ile Kartal, 2 bin 352 ile Pendik, 2 bin 121 ile Bağcılar ve 2 bin 93 başvuru ile Esenyurt takip etti.
Başvuru yapan kişiler arasında ön muhasebeci ilk sırada yer aldı.
İş arayanlar arasında en çok kişinin bulunduğu meslek kolu ön muhasebeci oldu. Ön muhasebeciyi sırasıyla; sekreter, garson, satış danışmanı ve kasiyer takip etti.
İşverenlerin en çok aradığı iş pozisyonu ön muhasebeci oldu.
Bölgesel İstihdam Ofisi'ne başvuran firmaların en çok aradığı iş pozisyonu ön muhasebeci oldu. Ön muhasebeciyi sırasıyla temizlik görevlisi, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, garson ve aşçı takip etti. En çok çalışan aranan sektör ise hizmet sektörü oldu. Hizmet sektörünü sırasıyla tekstil, hazır giyim ve deri, gıda, eğitim ve turizm, konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleri sektörü takip etti.
En çok aranan ikametgâh bölgesi Ümraniye oldu.
İşverenlerin Bölgesel İstihdam Ofisi üzerinden yaptıkları iş ilanı başvurularında en çok aradıkları ikametgâh bölgesi Ümraniye oldu. Ümraniye'yi sırasıyla Esenyurt, Küçükçekmece, Pendik, Bağcılar, Tuzla, Sultangazi, Bahçelievler, Başakşehir ve Kâğıthane takip etti.
İBB Bölgesel İstihdam Ofisine başvuranların %13'ü işe yerleştirildi.
İBB Bölgesel İstihdam Ofisi üzerinden iş başvurusunda bulunan 51 bin 770 kişinin 6 bin 626'sı işe yerleştirildi. İşe yerleşenlerin %40'ını kadınlar, %60'ını ise erkekler oluşturdu.
İstihdamın en çok sağlandığı iş pozisyonu temizlik görevlisi oldu.
İstihdamın en çok sağlandığı iş pozisyonu temizlik görevlisi olurken ikinci sırada depo görevlisi, üçüncü sırada üretim personeli, dördüncü sırada çağrı merkezi müşteri temsilcisi ve beşinci sırada paketleme elemanı yer aldı.
En yüksek istihdamın sağlandığı ilçe Küçükçekmece oldu.
İBB Bölgesel İstihdam Ofisi'nin ilk açıldığı ilçe olan Küçükçekmece'de istihdamın %22,6'sı sağlandı. Küçükçekmece'yi sırasıyla Esenyurt, Bağcılar, Avcılar, Maltepe ve Beylikdüzü takip etti.