Gaziosmanpaşa'da Harezmi Eğitim Modeli
Harezmi Eğitim Modeli, fen/matematik, sosyal bilimler, bilişim teknolojilerinden en az birer öğretmenin öğrenimi birlikte tasarlaması, uygulaması ve değerlendirmesi sürecine dayanır. Öğretmen işbirliği, birlikte öğretim, ders imecesi gibi dünya ülkeleri arasında çok farklı amaç ve biçimlerde uygulanıyor.
Harezmi Eğitim Modeli'nde öğretmenler öğrenim sürecini birlikte tasarlar, derse birlikte girerek eşit rol alır ve birlikte değerlendirir. Bu yönüyle öğretmen işbirliği özgün ve sürekli olarak geliştirdiğimiz bir yöntem olmuştur. Harezmi Eğitim Modeli'nde problem çözme süreci zorunlu olarak disiplinler arası ders tasarımı ile yürütülür.
Harezmi Eğitim Modeli Çocuklara Ne Kazandırıyor
Öğrencilerin çok yönlü, değişik alanlardaki bilgilerini bütünleştirebilme, eleştirel ve yaratıcı düşünebilme ve karar verme becerilerinin gelişmesi hedeflenir. Bilgisayarın bilgi işleme süreci ile benzerlik gösteren düşünme yaklaşımı ile öğrenciler, değişen araçlar ve uygulamalardan etkilenmeden, yaşam boyu öğrenen bireyler olabilir ve öğrenciler eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri konusunda daha yetkin olabilirler.
Gaziosmanpaşa'da 8 okul (Hayme Hatun Anaokulu, Yıldıztabya İlkokulu, Dede Korkut İlkokulu, Gazikent İlkokulu, Şükrü Yemenicioğlu İlkokulu, Karlıtepe Ortaokulu, Kazım Karabekir Anadolu İHL, Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi), 10 grup ve 200 öğrenci ile Harezmi Eğitim Modeli uygulama çalışmaları yapılıyor. Harezmi öğrencileri, uygulama öğretmenleri rehberliğinde çevrelerindeki problemleri belirleyerek, çeşitli yöntem teknikler kullanarak çözüm yolları üretmekteler. Harezmi Eğitim Modeli kapsamında uygulama okullarındaki öğrencilerin problem çözme ve grupla birlikte işbirliğine dayalı öğrenme becerileri gelişmekte. Eğlenceli ve verimli vakit geçirmekteler.