Şair ve Yazar Nurullah Genç Anıldı
Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan Mahrem ve Münzevi adı verilen şiir dinletisi programında Şair Nurullah Genç’in hayatı kesitlerle anlatılırken şiirlerinden de örnekler verildi.
Yapılan programa Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Gaziosmanpaşa İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Kerem Akpınar, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu, Gaziosmanpaşa AGD Başkanı Ali İhsan Er, Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Yıldız, Evliya Çelebi Ortaokulu Müdürü Mehmet Koç, Küçükköy Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Meryem Yılmaz, Mevlana Mahallesi Muhtarı Zeki Eşgünoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Program sonunda programa katılanlara protokole mensup kişilerce ödülleri verildi.
Nurullah Genç Kimdir?
Şair ve yazar. 9 Eylül 1960, Dikili / Horasan /Erzurum doğumlu. Aşağıtahir Hoca İlkokulu (1971), Horasan Ortaokulu (1975), Erzurum İmam-Hatip Lisesi (1979), Atatürk Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi (1983) mezunu. Ertesi yıl aynı fakülteye asistan olarak girdi. Yüksek lisans tezi: “Motivasyonun Önemi ve Genel Olarak Motivasyon Teorileri” (1986). 1987’de yüksek lisansını, 1990 yılında doktora çalışmalarını tamamladı. 1984’ten itibaren görev yaptığı Atatürk Üniversitesi İİBF’de doçentliğe ve profesörlüğe yükseldi.
2003 yılında Kocaeli Üniversitesine geçti. Bu üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı başkanı olarak görevine devam etti. Uzun yıllar işletme yönetimi kapsamında pek çok küçük ve büyük firmaya danışmanlık yapan ve eğitimler gerçekleştiren Genç, proje uygulama ve stratejik planlama alanlarında da hizmet verdi.
“Saat” başlıklı ilk şiiri 1980’de Nesil dergisinde çıktı. Diğer ürünlerini Yaşar Garip Koyuncu müstearını da kullanarak Aylık Dergi, Türk Edebiyatı, Kardelen, Güldeste, Kırağı, Palandöken, Mina, Gurbet, Hüner, Bu Meydan, Martı, Kalem ve Onur, İkindi Yazıları, Karçiçeği, Dolunay, Düşçınarı vd. dergilerde yayımladı.
Tutkular Keder Oldu isimli romanı ile 1987 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Teşvik Ödülünü; 1990 yılında Türkiye Diyanet Vakfının açmış olduğu Uluslararası Na’t-ı Şerif Yarışmasında Yağmur adlı şiiri ile büyük ödülü kazandı. 1996 yılında Gençlik Dergisi tarafından “Yılın Şairi” seçildi. 1998 yılında Tuzla ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Gül Şiirleri Armağanında “Büyük Ödülü” aldı. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetince Kültür Hizmet Ödülüyle ödüllendirildi. Hüznün Lâlesidir Dünya isimli eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 1999 “Yılının Şairi” seçildi. Türkiye Yazarlar Birliği, ESAM, Eğitimciler Birliği Sendikası üyesidir.