Rumeliler 'TARAF' olmayı tartışıyor...

Saygı duruşuyla başlayana Genel Kurul, raporların ve bütçenin sunumuyla devam etti. Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu ve Hesap özetinin okunup oylanarak kabul edildi. Ardından yeni yönetim kurulu oylama ile kabul edilerek seçildi.

 

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Esnaf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eşref Küçükateş Rumelileri 'TARAF' olmaya davet ederek şunları söyledi; "Rumeli ve Göçmenlerin dışlanmasından şikayet ediiyoruz ama kendimiz hiç bir şey yapmıyoruz, rumeli ve göçmenlere daha yararlı olabilmek için Belediye ve hükümet gibi yönetim kadroları ile daha sıkı ve sıcak ilişki içinde olmalıyız. Bu sıkı ve sıcak ilişkiyi söz sahibi siyasi kadrolar ile kurabilen dernekler hemşehrilerine daha faydalı ve yararlı olabiliyorlar bu sebeple mevcut yönetim kadroları ile daha sıcak ilişkiler kurmalıyız.

Referandum sürecinde Esnaf gazetesinde bir çok dernek "EVET" ilanı verirken, Rumeli platformu'nun "EVET veya HAYIR" rengini belli etmeme çabası hem evetçiler hem hayırcılar tarafından dışlanmasına neden olmuş RUMELİ PLATFORMUNUN TARAFSIZ TUTUMU YÜZÜNDEN RUMELİLİLER BULUNDUKLERI YÖNETİMLERDEN HER GEÇEN GÜN BERTARAF OLMAKTADIR dedi. Küçükateş HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN Rumelililere yeterli sayıda yer vermediğini, bu durumu düzeltmenin yolunun ise özellikle yönetimde bulunan kadrolarla sıcak ilişki içine girmek olacağını" söyledi.

 

Diğer konuşmacılarda genellikle Eşref Küçükateş'e cevap niteliğinde yaptıkları konuşmada TARAF OLAMAYACAKLARINI  ve Rumelililerin hiçbir yerde hakettikleri sayıda temsil edilmediğini beyan ettiler ANCAK BU DURUMU DEĞİŞTİRMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKTİĞİNİ HİÇBİRİSİ SÖYLEMEDİ.

 

Başkan Av. Selahattin Meriç toplantıda yaptığı konuşmada teşekkürlerini sunarak yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

YÖNETİM KURULU

ASİL YÖNETİM

Selahattin Meriç

Reyhan Altınel

Hayrettin Tatlıcı

Mehmet Yalçın

Mehmet Yılmaz

Fatoş Aydoğdu

Oğuz Güven

Hayrettin Gürses

Selahattin Önder

Sabiha Tüzünoğlu

Abdülkerim Terkin

İsmail Yıldız

Ali Şen

Zihni Karpat

Adem Şen

 

YEDEK YÖNETİM

Necmettin Çalışkan

Erdoğan Boyacı

Müjdat Gürbüz

Nurten Yontar

Hulki Elbilsin

Halil Kamber

Esma Kimsesizgil

 

DENETLEME KURULU

ASİL DENETİM

Nevzat Böcek

Fahri Dönmez

Eşref Küçükateş

YEDEK DENETİM

Fatma Arıcı

Yasemin Yıldız

Mustafa Yalçın

  Kaynak: Esnaf Bülteni