Vali Mutlu'dan Okul ve Aile Sağlığı Merkezlerine Ziyaret

Aile Sağlık Merkezlerini de ziyaret eden Vali Mutlu, yetkililerden bilgi aldı.

 

2012-2013 eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu eğitim döneminde  yaklaşık 2.5 milyon ilköğretim ve lise öğrencisi ders başı yapmaya hazırlanırken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Özel İdaresi’nin Sultangazi’de yapımını üstlendiği okullarda denetim ve incelemelerde bulundu.

 

Okul binalarının denetiminde yetkililerden bilgi alan Vali Mutlu’ya, izinde olan Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’nın görevini vekaleten yürütün Arnavutköy Kaymakamı S.Hürrem Aksoy, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile diğer yetkililer eşlik etti.

 

VALİ MUTLU’YA SÖZ VERİLDİ

 

Öncelikle yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulunan Vali Mutlu, müteahhit firma yetkilileriyle görüşerek okul inşaat yapım çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istedi. Firma yetkilileri, Vali Mutlu’ya okul inşaatlarının süresinden önce tamamlayabilmek ve bir an önce hizmete başlamalarını sağlamak için çalışacaklarının sözünü verdiler.

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da bu okulların bahçe yapım ve düzenleme çalışmalarını üstlendi.

 

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE ZİYARET

Vali Mutlu ve beraberindeki heyet Sultangazi’de faaliyet gösteren ve yapımı devam eden aile sağlığı merkezlerini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Mutlu Gazi Mahallesi’nde yapım çalışması bitmek üzere olan Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi aldı.

 

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA DESTEK

Sultangazi Belediyesi ilçe genelinde faaliyet gösteren okulları 2012-2013 eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirmek için belediye imkanlarını seferber ederken, okul binalarının boya, badana ihtiyaçlarını da karşıladı.

 

Öte yandan geçtiğimiz yıl ilçedeki tüm öğrencilere ücretsiz defter dağıtımı yapan Sultangazi Belediyesi defter dağıtımına bu yıl da devam edecek, bu amaçla eğitim müfredatına uygun 6 değişik ebatta 564 bin adet defter tüm öğrencilere ücretsiz dağıtılacak.