Sultangazi CHP'den Yüksek Katkı Payına İtiraz

Halkın huzurunda yapılan etkinlikte, önce CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş halkı selamlayarak, gerçekleştirilen bu etkinliklerin sırf muhalefet olsun diye değil, Sultangazi’nin gerek alt yapı gerekse caddeler, okullar, hizmet binaları gibi göz önünde olan sorunlarına değinmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.www.sultangaziajans.com

 

Daha sonra CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş, bazı konularda halkı bilgilendirmek üzere Belediye Meclis Üyesi, Uzman İnşaat Mühendisi Ali Koç’u takdim etti.

          Halkı selamlayarak kendini tanıtan Ali Koç, inşaat konusunda uzman olduğunu belirterek bu konuda son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak şöyle konuştu:

 

            “Biz bugüne kadar 8 meclis üyesiyle bütün uygulamalara destek verdik. İlçemize hizmet edilsin, yol yapılsın, asfalt yapılsın, okullar parklar yapılsın diye bütün projeleri meclisten oy birliği ile geçirdik.

 

            4 trilyonluk yatırım yapıldı, biz de sevindik. Ama ne yazık ki vatandaşlara gönderilen tahakkuklarda gördük ki çok fahiş fiyatlar var. Maliyet 2 buçuk milyar. Onların gösterdiği maliyet 6 milyar. Biz bu konuyu meclise taşıdık. Bu fiyatların kıstası nedir diye sorduk. Aradaki fark kimin cebine giriyor diye sorduk.

 

            Bu fark yandaş müteahhitlerin cebine giriyor değerli arkadaşlarım! Belediye ticaret yapmaz, belediye hizmet verir! Vatandaştan istenebilecek miktar %25’i geçemez. AKP yaptığı hizmeti sanki babasının hayrına yapıyormuş gibi gösterip, parasını da vatandaşın cebinden çekmeye çalışıyor. Bu uygulamalar çok yanlış.”

 

            Vatandaşları belediyeye dava açmaya davet eden Ali Koç, dava açanların kesinlikle kazanacaklarını söyledi ve bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Ayrıca bölgedeki imar planları konusundaki sorunlara da değinen Koç, bir arazi üzerinde birden fazla imar planının onaylandığını, bu yüzden de planların çakıştığını söyledi. Vatandaşlardan arazilerinin çakışan kısımlarını belediyeye istimlak ettirmelerini isteyen Ali Koç konuşmasını tamamladı.

Haber: Salim ZORBA / Sultangazi Ajans