DSP Masum Türker ile devam dedi...

DSP’nin 9. Olağan Kurultayı’nda, Masum Türker  yeniden Genel Başkan seçildi. Türker, geçerli 881 oyun 778’ini aldı ve DSP’ye iktidarı hedef gösterdi.

 

            DSP’nin 9. Olağan Kurultayı, Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.Adaylar delegelerden oy istemek için yaptıkları konuşmalarda, partiyi ileri taşımak için neler yapacaklarını anlattı. Masum Türker, aday olarak yaptığı konuşmada,  “Bir yıl boyunca verdiğiniz emaneti taşıdım” dedi. İlk konuşmasını, Genel Başkan olması nedeniyle yaptığını ve bunun diğer adaylara haksızlık olmadığını vurgulayan Türker “Genel Başkanlık bir şapkadır, o şapka hepinizi temsil eder” dedi. Türker, bir yılda hemen hemen partideki herkesle yakinen tanıştığını kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Benim için en güzeli sizlerle kucaklaşmak. Seçim normal zamanında yapılırsa 13 ay var. Eğer iktidar seçimi erkene alırsa 11 ay sonra seçim var. Siz bana yardım ederseniz, birlikte yürürsek, her çamuru püskürtürsek, DSP’yi başkasının değil sizin gücünüzle barajı aşarak Parlamento’ya taşırız. Bunu gerçekleştirebilmenin yolu sizden geçiyor.”

            Diğer adayların konuşmalarını dikkatle dinlediğini belirten Türker, DSP’ye sahip çıkacak kişilerin yetiştiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Türker, “Bana ya ‘Bu yola devam et Tayyip Erdoğan’ın paçasını aşağıya çek’ diyeceksiniz ya da ‘yanımızda otur’ diyeceksiniz. Şimdi size soruyorum, Tayyip Erdoğan’ın paçasını aşağıya çekmemi, iktidara yürümeyi istiyor musunuz?” diye sordu. ‘Evet’ cevabını aldıktan sonra adaylara başarılar dileyen Türker, partililere “Sizleri çok seviyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

            TÜRKER 778 OY ALDI

            Adayların konuşmalarının ardından, Genel Başkan ile Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

            Bin 71 delegenin bulunduğu kurultayda, 897 delege oy kullandı. Geçerli 881 oyun 778’ini alan Türker, Genel Başkan seçilirken, diğer adaylardan Davut Ocak 92, Erol Özsavcı ise 11 oy aldı. 16 oy ise geçersiz çıktı.

            Türker, delegelere teşekkür konuşması yaptı ve “Partimizin önümüzdeki 3 yıllık bir süre için yol haritasını belirleyecek kararları almış bulunuyoruz. Türkiye’nin dört bucağından buraya gelen ve kurultayımızın gerçekleşmesine katkıda bulunan bütün Demokratik Solcular’a teşekkür ediyorum” dedi. Kurultayın ‘seviyeli’ ve dışarıya da önemli mesajlar verir nitelikte olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Türker, diğer adaylara da çığır açtıkları için teşekkür etti ve onlara kapısının her zaman açık olacağını bildirdi. Türker, “Demokratik kurallara uygun bir şekilde bizimle yarışan herkese kapımız açıktır. Herkesi kucaklarız” dedi.

            Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Bugün, ben kazanmadım, bugün DSP kazandı. Özellikle DSP’nin faaliyetine son vermesini, kapatılmasını umut edenlere bütün Demokratik Solcular, bu seviyeli kurultayla gerekli cevabı vermişlerdir. Şimdi seçilen seçilmeyen, il ilçe belde yöneticileri, mahalle temsilcileri, genel başkanınız kadar sorumlu ve görevlisiniz. Hedefimiz bir yıl içinde yapılacak seçime DSP’yi hazırlamak, DSP’nin gücünden başkaları yararlanmadan bu gücümüzle Parlamento’ya girebilmektir. Bu gücü kullanmak için hep birlikte el ele, omuz omuza ama sevgiyle, bugünü geride bırakarak, bugüne kadar yapılanları unutarak yol almaya başlamalıyız”

            DSP’yi saha dışına atmaya çalışanlar bulunduğuna dikkat çeken Türker, “Ama bu kurultay gösterdi ki Bülent Ecevit’in mirası olan DSP’yi yaşatmak bütün Demokratik Solcular’ın görevidir. Bu beklentinin karşılığında DSP’nin halk iktidarını gerçekleştirmesini sağlamak için, Başbakanlığı hedefleyerek hep birlikte yola çıkacağız. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

            Genel Başkan seçiminin yanı sıra, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için de seçim yapıldı.

            Parti Meclisi şu işimlerden oluştu:

Nusret Adıbelli, Ayşe Jale Ağırbaş, Mehmet Önder Aksakal, Erol Al, Mustafa Aslan, Peray Atahan, Arif Ali Atay, Yalçın Avcı, Hüseyin Aydın, Ahmet Aydoğdu, Saffet Başaran, Nurhan Başoğlu, Orhan Birgit, İsmail Bozdağ, Tufan Bural, Mehmet Canbolat, Altan Canik, Metin Ceylan, Baha Çelik, Fevzi Çınkır, Dilek Dengizek, Salman Dilius, Emin Durak, Necati Eker, Kamber Ekici, Hasan Erçelebi, Yüksek Erdoğan, Ozan Erözden, Tuncer Ertürk, Aydın Esen, Kadir Evren, Uluç Gürkan, Ragıp Hazar, Ali Kama, Mehmet Karaçay, Ufuk Kasap, Ahmet Kavazak, Osman Kılıç, Derya Koçlar, Süleyman Konakçı, Hüseyin Kul, Hasan Macit, Hüseyin Mert, Cemil Mirasoğlu, Niyazi Nemli, Ziya Odabaşı, Arif Özbay, İrfan Özdemir, Türkan Özdemir, Turan Öztürk, Muhittin Peker, Şenol Pektaş, Mustafa Sarınç, Serdar Savaş, Tuncay Savaş, Rahmi Sezgin, Hamdi Sılay, Arzu Sucu, Sibel Suiçmez, Özcan Sümer, Ayten Şahin, Mecit Şekercioğlu, Ahmet Tekin, Hasibe Terşak, Erol Tuncer, Hikmet Sami Türk, Hasan Uğurtürk, Mustafa Vural, Orhan Yeşilyurt, Mustafa Yılmaz.

 

            Merkez Disiplin Kurulu ise şöyle:

 Alaattin Bayram, Sümer Büyükkurt, Osman Çoban, İbrahim Demirhan, Deniz Güryol, Mustafa Kökçeli, Arif Mert, Ruhi Saner, Faruk Tokgöz, İlker Ulum, Öncü Uysal, İsmail Yaşar, Bahattin Yavuz, Fehmi Yavuzalp ve Enis Yazman.