Sultangazi'de Engelliler Basketbol Takımı...

Sultangazi Belediyesi Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuruldu... Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü lokalinde sporcularla tanışma toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Ahmet Yıldız, bir süre önce kurulan Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürecek takımın, ilçedeki engelli gençlerden oluştuğunu söyledi. Yıldız, “İlçemizdeki gençlerin boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri amacıyla kurulan kulübümüz faaliyet alanını giderek genişletiyor. Karate ve tekvando branşlarında kursları başlatan kulüp bünyesinde şimdi de Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını kurduk” dedi.  

BAŞKAN ALTUNAY İSTEDİ

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın sportif faaliyetlere büyük önem verdiğini ve özellikle Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı konusunda hassasiyet gösterdiğini ifade eden Kulüp Başkanı Yıldız, “Kulübümüzün kişiye özel yapılmış tekerlekli sandalyelerini İngiltere’den sipariş ettik. Daha önce çeşitli kulüplerde basketbol oynayan Cemal Güvercin, ilçemizde de bu işin öncülüğünü üstlendi. Takım kaptanımız olan Güvercin yönetiminde yaz boyunca sıkı bir idman programı uygulanacak. Önümüzdeki sezon müsabakalara katılacağız ve çeşitli illerdeki resmi maçlara katılacağız” diye konuştu.

HEDEF NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK

Sultangazi’nin adını sporla duyurmak istediklerini ve ilk hedeflerinin namağlup şampiyonluk olduğunu ifade eden Sultangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yıldız, takıma katılmak isteyen 14-25 yaş arası engellilerin, Sultangazi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Kaptan Cemal Güvercin’e müracaat edebileceklerini kaydetti.