Bölgede Sel Görüntüleri...

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

İstanbul'da etkili sağanak nedeniyle Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüp ve Bayrampaşa'de bir çok ev işyerini su bastı.  İstanbul'da sabah 30 dakikada metrekareye 45 kilogram, son iki günde ise 135 kilogram yağış düştü.

OKULLAR TATİL EDİLMEDİ
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da sağanak nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak, ''Bugün itibarıyla durumu İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğu şartlar çerçevesinde değerlendirir ve karar verir'' dedi. Fakat, yağan yağmur sele neden olmasına karşın okullar tatil edilmedi. Öğrenciler yollarda perişan olurken; bir çok öğrenci kendiliğinden okula gitmeyerek bu perişanlıktan kurtuldu.
 

LOGAR KAPAKLARI PATLADI
Bölgede aralıksız süren yağışlar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Gaziosmanpaşa'da patlayan logar kapakları nedeniyle yollarda dere gibi su aktı.  Yollarda kum birikinleri oluşurken, taş parçaları yolla doldu.

Temizlik işçileri yağmura rağmen çalışmaya devam etti... Fakat, patlayan logar kapakları ile ilgili olarak tek bir İSKİ aracı ve görevlisi ortalıklarda görünmedi.   Logarlardan sular böyle fışkırdı...   Çoğu yerde kapağı açık kalan logarlara araçlar düştü...   Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı'na giriş çıkış çizmelerle yapıldı...   Kaldırım taşları sökülen Kızılay'ın önünde doğal havuz oluştu, insanların geçişi sularda ıslanarak oldu.     İYİ Kİ BUGÜN RESMİ BİR BAYRAM YOK!     Her yağmurda olduğu gibi, Gaziosmanpaşa Meydanı Tören Alanı'nda yine yarım metre su ile doldu. İnsnalar meydandan geçmek için göl olmayan yer aradılar. Vatandaşlar "İyi ki bu gün resmi bir bayram yok. Tören olsa bu gölde çelenkler nereye konulacak, insanlar nerede duracaktı" dediler. Protokole ait üç beyaz noktanın da sular altında kaldığı gözlendi.   www.gophaber.com  -Özel Haber-