Ali Yıldırım Karşı Listede!

DSP’li Ali Yıldırım yeni bir siyasi yola mı giriyor?

 

DSP geçtiğimiz gün Ankara’da 8. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Üç listenin yarıştığı Genel Kurul’da Masum Türker tekrar genel başkan seçilmişti. İşte o Genel Kurul’da DSP Gaziosmanpaşa eski İlçe Başkanı ve İl Yönetici Ali Yıldırım, Genel Başkan Masum Türker’e rakip olan Davut Uçar’ın başkan adayı olduğu listede yer aldı. Aynı listede Milletvekili Süleyman Yağız, eski Milletvekili Hasan Güzel gibi isimlerin de yer aldığı gözlendi.  Muhalif liste seçimleri kaybetti ama azımsanmayacak bir oy aldı.

 

DSP Gaziosmanpaşa eski İlçe Başkanı ve İl Yönetici Ali Yıldırım, daha önce il yöneticileri ve bazı Genel Merkez yöneticileri ile fikir ayrılığına düştüğü biliniyordu. Son İl Kongresi’nde ilçe yönetimi de Ali Yıldırım’a bazı konularda destek olmuştu.

 

DSP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Remzi Yılmaz, Yıldırım’ın Masum Türker’in karşısında ki listede yer alması konusunda kendilerinin bir telkinde bulunmadıklarını ve Davut Uçar ve listesini de desteklemediklerini söyledi.

 

Ali Yıldırım’ın karşı listede yer alması parti içi siyasi bir yarış olarak değerlendirilse de, kamuoyunda son günlerde Yıldırım’ın CHP’ye geçeceği söylemleri konuşulmaya başlandı. Yıldırım’a bu konuyu sorduğumuzda ise “Zaman ne getirir bilinmez” şeklinde cevap verdi.