'BU SÖZLER KAVGADA SÖYLENMEZ'

Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

 

’Bu sözler kavgada söylenmez, grubuma hakim olamam’ ın anlamı nedir?

Toplantının başında gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Mehmet Yüceer “Haziran ayı ilk toplantısında AKP Grup sözcüsü Derya Yanık, konuşmasında bu sözler kavga nedeni olabilir gibi bir cümle kullandı. Ardından toplantı çıkışında yanıma gelerek ‘Böyle konuşmaya devam ederseniz grubuma hakim olamam’ dedi. Geçtiğimiz toplantıda yaptığım ve yaptığımız konuşmalara baktım hiçbir hakaret ve benzeri ifadeye rastlayamadım. Derya Yanık bu sözleri neden sarf etmiştir, öğrenmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Derya Yanık: Ak Parti 28 kişi, konuşmak ister

Ardından söz alan Ak Parti Grup sözcüsü Derya Yanık “Yapılan konuşmaların nezaket dışı olduğunu ifade edeyim.  Ben 'Bu sözler kavgada söylenmez' dedim. İBB’de sadece bir örnekleme yaptığı için arkadaşımızın üzerine yüründü. CHP’li arkadaşlar TBMM’de ki eksiği burada ki mecliste kapatmaya çalışmak istiyorlarsa devam edebilirler. Hassasiyetlerimiz varsa, 28 Ak Partili arkadaşımızın da yöneticilerine karşı hassasiyetleri vardır.  O gün için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hiçbir şey söylemediler. Ama biliyorum ki her arkadaşımın söyleyecek sözleri vardır” dedi.

 

Mahmut Yeter, ulusalı bırak; ilçeye bak yaklaşımında

Karşılıklı atışmaların yaşanmaması için devreye giren Meclis Başkanı Mahmut Yeter, kamuoyunun kendilerinden ilçe ile ilgili çalışmalar beklediğini, ilçe gündemine ilişkin olarak herkese uzun uzun söz verebileceğini ifade etti.  Geçtiğimiz toplantıda ulusal gündem 1 saat, yerel gündemin 3 dakika sürdüğü haberimize konu olmuştu.

 

Sakatlar Derneği ve Muhtarlar ne olacak

Bu arada CHP Meclis Üyesi Hasan Temel, Yenidoğan’da Belediye Binasından çıkartılmak istenen Sakatlar Derneği’ne yer tahsisi ve yerlerinden çıkarılan muhtarların durumu ile ilgili olarak meclise önerge verdi. Konu üzerine söz alan Başkan Yardımcısı  Yılmaz Özkan, sakatlar ve engellilere yönelik belediye olarak tekerlekli sandalye verdiklerin, aş evi kartları sağladıklarını bazı konularda yardımcı olduklarını ifade etti. Özkan ayrıca Sakatlar Derneği'ne yer bulunması ve kiraya ilişkin olarak bir sonraki toplantıda cevap verebileceğini söyledi.

 

Yüceer Önergeleri vermeyi unuttu

Ardından Mehmet Yüceer tekrar gündem dışı son bulmadığı gerekçesi ile söz istedi. Derya Yanık’ın açıklamalarına tekrar cevap verdi ve “TBMM görevini biz yapıyoruz demek meclise saygısızlık olur” dedi.  Yüceer daha sonra gündem başladıktan sonra önergeleri vermeyi unuttuğunu ve meclis başkanı isterse verebileceklerini söylemesine karşın; meclis başkanı Yeter, gündemin başladığı gerekçesi ile önergeleri almadı. Yalnız şifahen alıp cevap verebileceklerini ifade etti.

 

Arif Parlakkılıç: 20 bin kişiye 1 Sağlık Ocağı

Meclis Toplantısında söz alan Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç, “Belediye olarak her mahalleye bir sağlık ocağı, büyük mahallere de ikişer sağlık ocağı kazandırmak istiyoruz. Yani 20 bin kişiye bir sağlık ocağı düşmesi için çalışıyoruz. Bu amaçla 6 adet yeni sağlık ocağının bağışçılar tarafından yapılmasına başlanıyor. Bağışçıların şartı sadece binanın sağlık ocağı olarak kullanılması ve isminin kendilerince önerilmesidir” dedi.

 

Yıkım başladı izin yeni çıktı

Gündemin diğer bir konusu Kültür Merkezi tadilat işi idi. Kültür Merkezi’nde yıkım işlemleri başlamasına rağmen, resmi izin belediye meclisinden Haziran ayının ikinci toplantısında çıktı. CHP’liler buranın gerçek anlamda Kültür Merkezi olarak kullanılması yönünde ki görüşlerini tekrar ettiler.