''Muhtarlar 657'den yargılanıyor ama faydalanamıyor''

İlçe binasında düzenlenen kahvaltı oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Hasan AKPINAR, muhtarlarımızın sorunlarını dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

 

 “Bulundukları yerlerde mülki amirlikler ile bağlı kuruluşlar, belediyeler ve kolluk kuvvetleri gibi birçok kurumun köylerde ve mahallelerde en büyük yardımcısı konumunda olan muhtarlarımızın bugün içinde bulunduğu sorunlar sayılamayacak kadar çoktur.

657. sayılı devlet memurları yasasından yargılanmalarına rağmen memurlara sağlanan haklardan yararlanamamaktadırlar.

Muhtarlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Görev ve yetkileri yeniden düzenlenerek, muhtarlık kurumu iyileştirilmeli ve işlevsel bir yapıya kavuşturulmalıdır.”

 

Kahvaltıda söz alan muhtarlarımız da kendi sorunlarıyla birlikte genel sorunları dile getirdiler. Yapılan konuşmalarda genel olarak  şu görüşlere yer verildi: “ Daha huzurlu, daha yaşanabilir bir kent için muhtarlar her türlü fedakarlığı yapmaktadır ve yapmaya da devam edeceklerdir. Çalışma şartlarımız iyileştirildiği zaman daha etkin hizmet etme imkanımız olacaktır. Bizler her konuda halkımızın yanında ve yardımcısı olmak için çırpınıyoruz. Sorumluluklarımız oranında da haklarımızın iyileştirilmesini bekliyoruz. Sultangazi’nin örnek bir ilçe olması için gayret ediyoruz. Sultangazi yeni bir ilçe, hizmet eksiklerinin tamamlanması için bizler de üzerimize düşeni en verimli biçimde yapmanın mücadelesin vermekteyiz”