GOP'TA SÖNÜK VE GERGİN KONGRE!

Latif Çatmaz konuştu kongre karıştı…

 

Kulübe Belediye Desteği...

Gaziosmanpaşa Spor Kulübü, daha önce Kulüp Başkanlığını bırakacağını açıklayan Mehmet Öztürk başkanlığında tek liste ile kongreye gitti. Mehmet Öztürk’ün devam etmesinde Belediye Başkanı Erhan Erol’un etkili olduğu konuşuluyor. Erhan Erol’un kulübe yardım noktasında bazı sözler verdiği ifade ediliyor. Yönetime belediyeden 2 başkan yardımcısı ve 1 meclis üyesinin bulunması bu ifadeleri doğrular gibi görünüyor.

 

Kimsesiz Kongre...

Bin civarında üyesi bulunan Gaziosmanpaşa Spor Kulübü Kongresine misafirlerle birlikte 70-80 civarında kişi katıldı. Kongreye gelen birçok delege kulüp tarafından kongreye davet noktasında bir bilgilendirme almadıklarını, sadece duydukları için geldiklerini söylediler. İlçede bulunan kamu kurum kuruluşları, siyasi partiler ve STK’lardan hiçbir temsilci kongrede yoktu! Basının bile davet edilmediği, bazı yöneticilerin daveti ricası ile gittiği kongreye yeni yönetimden de katılmayanlar vardı.

 

Kongrenin teşekkül ve işleyişinde de eksiklikler aksaklıklar meydana gelmesi camiaya yakışmadı! Kongrede denetim raporu hariç bütün raporları başkan Mehmet Öztürk okudu; kongre maddelerini de Öztürk açıklamaya çalıştı.

 

Kulüp Belediyeye mi devrediliyor?

Ağır aksak devam eden kongrede gündem kulüp yerleşkesinin belediyeye devri konusuna gelince ipler koptu. Mehmet Öztürk, “Şu an bulunduğumuz yerde, Hazine, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İBB’nin hakları var. Bizim ise sadece bina ve tesislerimiz var. Bunları Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne devredeceğiz, belediye bu yerin tapusunu İBB ve hazinden aldıktan sonra tekrar bize devredecek” dedi.

 

Çatmaz 'ÇATTI'..

Bunun üzerine söz alan Latif Çatmaz, sert eleştirilerde bulunması üzerine divandan gündeme dön çağrısı yapıldı. Divanın itirazına sinirlenen Çatmaz bu kez divana rest çekti. Yaşanan kargaşa devam ederken Çatmaz’da sözünü keserek kürsüyü terk etti. Daha sonra söz alan Mehmet Öztürk’te bu madde hakkında detaylı bilgisi olmadığını, bilenlerin konuşması gerektiğini söyledi. Öztürk ayrıca “bizim ayaklarına gitmek istediğimiz arkadaşlarımız bizi burada rencide ediyor” şeklinde serzenişte bulundu. Ortamın yumuşatılması uzun sürdü. Kulüp tesislerinin belediyeye devri konusunda bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Dokuz kişilik komisyon konuyu araştıracak.

 

Gündem tamamlanıp seçimlere geçilip, açık oylama yapıldığı sırada Mehmet Özçelik oyların sandıklara atılmasın tüzüğün amir hükmü olduğunu söyledi. Yine gündemde divan teşekkülünün de yazılı olmadığını söyledi.

 

Gophaber olarak, Kongre sonrası Gaziosmanpaşa Spor’un yeni yönetimine seçilenleri kutluyor,  yeni bir anlayış ve camiayı kapsayıcı yaklaşımla çalışmalarını diliyoruz.  

Yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor…

 

1-     Ahmet Berber

2-     Özkan Eker

3-     Ahmet Özşen

4-     Sami Mendi

5-     Murat Haşhaş

6-     Kamil Yılmaz

7-     Selahattin Solmaz

8-     Engin Ongün

9-     Ömer Aras

10- Selim Köroğlu

11- Osman Mendi

12- Reşit Baldiş