Teröre karşı sessiz yürüyüş

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan’ın da katıldığı yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde başlayıp Taksim Atatürk heykeli önünde tamamlandı.

DEMOKRASİYE AÇIK SALDIRI

Yürüyüş sonunda Atatürk heykeli önünde bir basın açıklaması yapan Erol Erdoğan, saldırıların demokrasiye karşı açık bir operasyon olduğunu söyleyerek, “ bu operasyonlar, bölgeyi ve Türkiye siyasetini anti demokratik yöntemlerle dizayn çabasıdır” dedi.

BDP KÜRT HALKINA DA HAKSIZLIK YAPIYOR

"Tek güvencemiz şudur: 25 yıldır devam eden teröre ve terör siyasetinin her türlü zorlamasına rağmen, milletimizin basireti ve taşıdığı medeniyet bilinci sayesinde bir iç savaşa sürüklenmedik” diyen Erol Erdoğan, BDP’nin ise izlediği yol ile sadece Türklere değil Kürtlere de haksızlık yaptığını ve Kürt halkının geleceğine ve mutluluğuna gölge düşürdüğünü vurguladı.

Basın açıklaması sonrasında Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Akyüzlü, şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu.

EROL ERDOĞAN’IN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Şemdinli’ye bağlı Gediktepe mevkiindeki askeri birliğe düzenlenen ve 10 askerimizin şehit olduğu, 16 askerimizin de yaralandığı PKK saldırısını lanetliyoruz.

Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. 

*

Haziran’ın 5’inde Çağlayan’da SUSTUKÇA ÖLÜYORUZ diye haykırmıştık. Çünkü Filistin’de, Gazze’de, Mavi Marmara gemisinde insanlar ölüyordu, öldürülüyordu.

Önceki yıllarda da, zaman geldi Doğu Türkistan’daki Urumçili mazlumlar için, gün geldi Bosna’daki mağdurlar için, gün geldi Iraklı kadınlar için haykırdık.

*

Bugün ise, Şemdinli’deki saldırı için SESSİZ YÜRÜYÜŞ yaptık.

Bu SESSİZ YÜRÜYÜŞ bir haykırış, bir isyan, bir ikaz ve hatırlatmadır.

Acil çözüm istiyoruz. Acil kardeşlik istiyoruz.

*

Şunların altını çizmek istiyoruz:

Türkiye’nin özellikle dış politikada tarihi günler yaşadığı bir dönemde, terörist saldırılardaki artış dikkat çekicidir. Bu saldırıların referandum sürecinde olması da basit bir rastlantı değildir.

Bu saldırılar, demokrasiye karşı açık bir operasyondur. Bu operasyon bölgeyi ve Türkiye siyasetini anti demokratik yöntemlerle dizayn çabasıdır.

Bu saldırılarda, Türkiye’yi istikrarsızlık ve güvensizliğe sürüklemek isteyen uluslararası terör siyasetçilerinin de parmağı vardır.

Hükümetin ferasetli ve kararlı bir duruş sergilemesi gerekiyor.

BDP ise, izlediği yol ile sadece Türklere değil Kürtlere de haksızlık yapmakta, Kürt halkının geleceğine ve mutluluğuna gölge düşürmektedir.

Güvencemiz şudur: 25 yıldır devam eden teröre ve terör siyasetinin her türlü zorlamasına rağmen, milletimizin basireti ve taşıdığı medeniyet bilinci sayesinde bir iç savaşa sürüklenmedik.

Demokrasiye karşı yapılan bu operasyonda, MHP – CHP ikilisini de, sağduyulu davranmaları konusunda özellikle uyarmak istiyoruz. Hükümeti de ferasete ve kararlılığa davet ediyoruz.

*

Milletimizi yasa boğan bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması gerekir. Daha önemlisi, bu terör şebekesinin arkasındaki karanlık güçlerin, uluslararası terör siyasetçilerinin deşifre edilmesi gerekir.