Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği Sultangazi'de Açıldı

Dernek Başkanı İzzettin Balcı’nın ev sahipliğindeki törene Başkan Altunay ile birlikte Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultangazi Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.  

Sultangazi 50. Yıl Mahallesi B Caddesi’nde faaliyete başlayan derneğin açılış kurdelesini kesen Başkan Cahit Altunay, yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının toplum hayatındaki önemine işaret etti.

KÜLTÜR ZENGİNLİĞİ KORUNACAK

Türk milletinin derin bir mazisi, köklü bir tarihi olduğunu ifade eden Başkan Altunay şöyle konuştu: “Bizim en ulvi görevimiz bu kültürü bugüne kadar yaşatanlara teşekkür etmek, bundan sonraki kuşaklara da aktarmaktır. Bunun için sizleri kutluyorum. Bu kültür zenginliğini korumak adına yaptığınız çalışma dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum.


Sultangazi’de 81 ilimizden vatandaşımız var. Her bölgenin güzelliklerini yaşıyoruz. Bu noktada ilçemiz en zengin ilçelerden birisidir. Şu anda ilçemizde 700 civarında dernek var. Bu da sivilleşmenin bir göstergesidir.”

YENİ DÜŞÜNCE MERKEZLERİ

Sivil toplum kuruluşlarının artık proje üretme merkezleri olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Bu mekanlar artık düşünme ve gelecek için bir şeyler yapma arzusundaki insanları ağırlıyor. Bu da demokratikleşmenin bir ürünüdür ve evrensel manada yerini bulacaktır” dedi.
İnsanların sivil toplum kuruluşlarına daha fazla meylettiğini söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’nin 15 aylık dönemde önemli bir mesafe katettiğini belitti. Belediyenin hizmetleri hakkında da katılımcılara bilgi veren Başkan Altunay, konuşmasını “Hayırlı olsun” dilekleri ile tamamladı.