İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü Güreş Takımı ''Avrupa Şampiyonu''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İBB Spor Kulübü ile Türkiye Güreş Federasyonu işbirliğiyle, Spor AŞ. ev sahipliğinde düzenlenen “Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Serbest Stil Güreş Şampiyonası” 12-13 Kasım 2010 tarihlerinde Fatih Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.
 
Türkiye'yi İstanbul Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı’nın temsil ettiği “Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Serbest Stil Güreş Şampiyonası”na; Bulgaristan'ın NSA-Akademik, Romanya'nın C.S.M. Lugoj, Rusya’nın Sayitiev ve Makedonya'nın B.K. Balkanec kulüpleri katıldı.



Şampiyonada Rusya’nın Sayitiev takımı ile Türkiye’den İBB Spor Kulübü finale kaldı. Final mücadelesinde oynanan 7 maçın birini Rus takımı kazanırken, biri hükmen olmak üzere 6 maçı kazanma başarısı gösteren İBB Spor Kulübü 6-1’lik skorla şampiyon oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2. Meclis Başkanvekili ve İBB Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Spor AŞ. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, FILA ( Uluslar arası Güreş Federasyonu ) As Başkanı Ahmet Ayık ile FILA’nın asrın güreşçisi ilan ettiği ve ülkemize birçok şampiyonluk kazandıran efsanevi güreşçi Hamza Yerlikaya şampiyonaya katılarak sporculara destek verdi.


Şampiyonanın üçüncülük müsabakasında karşılaşan Bulgaristan’ın Akademik takımı dördüncü, Romanya’nın Lugoj takımı ise üçüncü oldu. Şampiyona kapsamında gerçekleşen CELA Cup’ta ( Avrupa Güreş Birliği Kupası ) ise finalde Bulgaristan’ın Akademik takımı ile karşılaşan Makedonya’nın Balcanec takımı şampiyon oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına minderde 55 kiloda Sezer Akgül, 60 kiloda Hakkı Gürel ve Ramazan Pehlivanoğlu, 66 kiloda Ramazan Şahin, 74 kiloda Ayhan Sucu, 84 kiloda Fırat Bilici ve Erhan Cihangiroğlu, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda Fatih Çakıroğlu mücadele etti. finalde Rusya’nın Sayitiev takımı ile karşılaşan güreşçilerimiz, biri hükmen olmak üzere 6 maçı kazanıp 6-1’lik skorla şampiyonluğa ulaştı.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 2011 Dünya Güreş Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyatı öncesi güreşçilerin kendilerini gösterecekleri bir sınav niteliğindeki şampiyonada güreşseverler salonu iki gün de doldurdu.



Şampiyonayı takip eden isimler arasında geçmişte ve günümüzde Türk güreşine ve sporuna büyük hizmetler sunan ve birçok derece elde ederek Türk halkını gururlandıran İBB Spor Kulübü’nün Dünya Şampiyonu Güreşçisi Selçuk Çebi ile eski milli güreşçiler Tevfik Kış, Salih Bora, Hakkı Başar ve Mehmet Özal vardı.

İBB Spor Kulübü’nün Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kupası Grekoremen Güreş Şampiyonası’nda 3 Avrupa şampiyonluğu, 1 Avrupa ikinciliği, 1 Avrupa üçüncülüğü bulunuyor. Serbest stilde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na ilk kez katılan İBB Spor Kulübü, şampiyonayı da birincilikle tamamlamayı bildi.