Erhan Erol: Mahmut Yeter Kardeşimdir Ama!

Başkan Erhan Erol’dan samimi açıklamalar…

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol yerel medya ile bir araya geldiği toplantıda samimi açıklamalarda bulundu. Başkan Erol’un açıklamaları şöyle oldu:

 

Recep Tayip Erdoğan’a borçluyum

Siyasi hayatımda Başbakan Erdoğan’a borçluyum. Allah’tan sonra kendimi ona borçlu hissediyorum. Milletvekili adayı olmayacağımı ve üçüncü dönemde belediye başkan adayı olmayacağımı tekrar yineliyorum. Ama partim ve başbakanım bana bir görev verirse bunu yapmaya mecburum.

 

Mahmut Yeter kardeşimdir ama...

Mahmut Yeter kardeşimdir ama zabıtalarımızın çalışması hakkında yazdıklarının yanlış olduğunu kendisine söyledim. Yaptığı işinde doğru olmadığını ifade ettim. Bu nedenle ya o işi bırak ya bunu dedim. Belediyenin ikinci adamı konumunda ve sistemin içinde olup, yapılanları kamuoyunun huzurunda eleştirmesi doğru değil. Eleştirilecek bir konu varsa belediye toplantılarımızda dile getirmeli.

 

Eski bir Belediye Başkanı’nın aracına haciz

Vatandaşlarımızın % 60’ı belediyeye emlak vergisi ödüyor. % 40’ı emlak vergisi ödemiyor.  Adamın 120 Milyar borcu var ve bankada 500 milyar nakit parası olduğunu öğreniyoruz. Bunun gibi birçok kişi belediyeye borçlu. Yine eski bir belediye başkanının belediyeye 12 bin TL borcu vardı. Hakkında haciz takibi başlamış ve aracına gişelerde el koyuldu. Bazı isimler bana geldi haczi kaldıralım diye…  Bende başkanınızı seviyorsanız buraya kadar gelmişken şu borcuda ödeyin dedim.

 

İlçe Belediyeleri kalkmalı

Büyükşehirlerde birçok yetki Büyükşehir Belediyelerine verilmiş durumda. Plan yapamıyorsun, Büyükşehir beş binlik plan yapıyor sen karışamıyorsun. Ana arterler Büyükşehir’in, otopark harcı Büyükşehir’e gidiyor, aydınlatma Bedaş’ın…  Gaziosmanpaşa’da şu anda 120 norm kadro açığım var ama personelden 100 kişi daha eksilse işler aksamaz. Bu nedenle ilçe belediyeleri kaldırılarak şube müdürlükleri haline dönüştürülmeli.

 

Mahmut Yeter ne dedi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Mahmut Yeter konuyla ilgi olarak “Erhan başkan bize kardeşim diyor, o ise bizim ağabeyimizdir. Başkanım benim için bir şeyler söylüyorsa doğrudur. Benimle ilgili olan konularda Şubat Meclis toplantısında gurupta açıklamalarda bulunacağım” dedi.


Erhan Erol'dan Mahmut Yeter ile ilgili çarpıcı açıklamalar