DSP Genel Başkanı Masum Türker Gaziosmanpaşa'da...

DSP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Remzi Yılmaz ve yönetim kurulu Genel Başkan Türker'i yalnız bırakmadı. DSP Genel Başkanı Masum Türker Gaziosmanpaşa'da partililer vatandaşlarla bir araya geldi. Masum Türker'in Gaziosmanpaşa ziyaretinde İstanbul İl Başkanı Ercüment Tahiroğlu, Genel Merkez ve İl Yöneticileri, İlçe Başkanı Remzi Yılmaz, İlçe Yöneticileri ve partililer yer aldılar. Tek Rumeli TV'de birde programa katılan Türker, buradan Pazariçi Pieerre Loti Tepesi'nde Ufuk Saka'nın TV program çekimine katıldı.   Masum Türker'in Gaziosmanpaşa ziyaretinde organizasyonu yapan DSP ilçe yönetimi Genel Başkan'dan iyi not aldı. Türker'in zaman darlığından bazı programlarda iptal edilmek durumunda kaldı. Bu nedenle Masum Türker Gaziosmanpaşa'ya ilerleyen günlerde tekrar geleceğini söyledi.   “BİZ 5G’YE HAYIR DEDİĞİMİZ GİBİ 1T’YE DE HAYIR DİYORUZ”  

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Gaziosmanpaşa'da yaptığı konuşmada; 12 Eylül’de yapılan Anayasa’nın beş general tarafından dayatıldığını ve ‘5G anayasası’ olduğunu, şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir anayasa dayatıldığını, bunun da ‘1T anayasası’ olduğunu belirterek “Biz 5G anayasasına ‘hayır’ dediğimiz gibi ‘1T anayasası’na da ‘hayır’ diyoruz” dedi.

  KİMSE DSP’YE ’12 EYLÜL ANAYASASINA SAHİP ÇIKIYORSUN’ DİYEMEZ

DSP lideri, “Biz, 12 Eylül Anayasası’na yani beş generalin anayasasına, partimizin kurucusu kuramcısı Bülent Ecevit’i izleyerek ‘hayır’ demiş bir partiyiz. Demokratik Solcular o tarihte,beş generalin anayasasına ‘hayır’ dedi, beş generalin o tarihteki uygulamalarına ‘hayır’ dedi. Rahmetli Bülent Ecevit, generallere ‘Partileri kapatamazsınız’ diye sesini yükseltmiş, bu nedenle 12 Eylül’den sonra ‘suç işliyorsun’ diye tutuklanmış, çeşitli mahkemelerde aynı suçtan mahkum edilmeye çalışılmıştır. O  nedenle bugün yeni anayasa değişikliğini tartışırken, hiç kimse bize ‘12 Eylül Anayasası’na sahip çıkıyorsun’ diyemez, deme cesaretini ve deme hakkını bulamaz” diye konuştu.