Rumeli Platformu 10 Kasım'da ATATÜRK' ü andı

Açılış konuşmasını Rumeli Platformu Başkanı Selahattin Meriç yaptı.

 

Atatürk’ ü Anma Programını platformun kuruluşundan beri sekiz yıldır devam ettirdiklerini ifade ederek tüm katılımcılara ve programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Öztürk’ e, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu’ na katkılarından dolayı teşekkür ederek sözü Hacıoğlu’ na bıraktı.

 

Ahmet Hacıoğlu konuşmasında şunları söyledi. “ Bugün burada ben sizlere farklı bir ATATÜRK profili çizmek istiyorum. Vatan sevgisi ile yüreği çırpışan, çocukluğundan ölümüne kadar sıkıntılar yaşayan, 7 yaşında babasını kaybeden, 8 yaşında okuldan alınarak köyde yaşayan, 22 yaşında hapse düşen, hapiste günlerce sorgulanan, 37 yaşında böbrek rahatsızlığı geçirip 2 ay tedavi gören, 39 yaşında idam cezasına çarptırılan ATATÜRK… Türk Milletinin gönlünde ilelebet yaşayacak olan eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk ruhun şad olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Öztürk, tarih bilinci hakkında görüşlerini, hazırladığı çalışmayla katılımcılarla paylaştı. Tarih bilincinin önemine vurgu yapan Cemil Öztürk, şunları söyledi. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapma bilincine ve gücüne kavuşacaktır. Sevr Antlaşması için “ Ne olacak sanki…” diyenlere şunu söylemek gerekir. Sevr ile bize bırakılan topraklarda bile özgür değildik. Yaptırım gücü olmayan sadece görüş bildiren bir konumdan Atatürk’ ün başlattığı tam bağımsızlık mücadelesi sayesinde bugünkü topraklara kavuştuk. Lozan Barış Antlaşması ile tam bağımsızlığımız sağlandı ama bugün Sevr özlemi içinde olanlar var” diyerek konuşmalarına devam etti.

 

Programa  çok sayıda katılım gösteren öğretmen ve öğrencilerin yanında, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti yöneticileri ve Rumeli Platformu üyeleri konferanstan memnun ayrıldı.

 

Haber: Fersan Çoksavcı