Ak Parti'nin ilk A.Adayı Mehmet Kavak

Genel seçimlere 6 ay kala Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan işadamı Mehmet Kavak İstanbul’a ve Sultangazi’ye milletvekili olarak hizmet etmek istediğini söyledi.

Kavak, “ Benim siyasete girmek istememdeki en büyük amaç memlekete hizmettir. Onun dışında siyasetten bir beklentim yok. Siyaseti amaç olarak değil, hizmet için bir araç olarak düşünüyorum” dedi.

İstanbul da bulunan Canbegli aşiret mensupları ve Canbegliler Kültürü ve Sosyal Yardımlaşma Derneği altında faaliyet  gösteren can begliler Türkiye nin bir çok ilinde mensupları bulunmaktadır. Aslen  Adıyamanlı  İstanbul geneli de 200 bin nüfusa sahip olan can beglilerin 30 bini  Sultangazi de ikamet etmektedirler.

Canbeglilerden Destek
Sultangazi de Mehmet Kavak onuruna. Verilen kahvatlıda Canbegliler Dernek Başkanı Abdülbaki Durmuş kısaca şunları söyledi: “Biz hemşerimiz Mehmet Kavak İstanbul dan aday adayı olmuştur. Bizler Can begliler olarak sonuna kadar kendilerini destekleyeceğimize söz veriyoruz. Gerekirse   maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu hemşerimize söyledik ve destekliyoruz” dedi.
İvediajans.com

Daha Sonra Söz alan İş adamı Mehmet Kavak özetle şunları söyledi: “Ben ikinci bölgeden aday adayı olurken hemşerilerimden destek tabiî ki de bekliyordum. Bana desteklerini esirgemeyen Canbegliler aşiretine ve Derneğine huzurunuz da teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet Kavak kimdir ?
1976 yılında Adıyaman ilinin Kahta İlçesinde doğdu, ilk ve orta öğrenimini Sultangazi ilçesinde tamamladı.1990 yılında atıldığı tekstil işinde başarılı bir dönem geçiren Mehmet kavak 1997 yılında sahibi olduğu Kavaklar Tekstil Limited şirketini kurdu.
yaklaşık 200 Kişilik personeliyle hizmet verdiği sektörde kendi üretimi olan tekstil markalarını firmasına bağlı olan Yurtiçi ile yurt dışındaki mağazalarında pazarlıyor.

STK’lara karşı özel bir ilgisi olan Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kavak İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul İhracatçılar Birliği, Sultangazi Platformu ve Sultangazi Esnaf ve Sanatkarlar Derneği üyelikleri bulunuyor. Çeşitli spor ve kültürel faaliyetlerde bulunan Kavak Evli ve 3 çocuk babasıdır.