CHP'de Ali Galip Mamal Halk İçin Yola Çıktı...

SADEF Genel Başkan Yardımcılığı görevinide yürüten Mimar Ali Galip Mamal CHP İstanbul ikinci bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
 
Ali Galip Mamal A.Adaylığına ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Artık benim de halk adına mecliste temsilci olma sıramın geldiğine inanıyorum. İki dönem üst üste yüce bir onur sayarak yürüttüğüm Eyüp ilçe başkanlığından aday adayı olmak için istifa ettim. Yerel seçimlerde Eyüp’te belediye başkanı adayı idim. Adaylığım süresince ilçe örgütüyle koordineli yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde CHP’nin oylarını yükselttik. Az bir farkla seçimi kaybettik. Anayasa referandumunda ise belediye başkanı AKP’li olmasına rağmen, iktidar kaynakları seferber edilmesine rağmen % 48 hayır oyu çıkarttık. Eyüp ilçesinde yükselen oylarımızın bölge oylarına katkısı olması amacıyla CHP’den milletvekili aday adayı olacağım.”dedi.    

Ali Galip Mamal Kimdir;
1963 Samsun doğumlu olan Ali Galip Mamal,  Pertevniyal lisesi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde çeşitli birimlerde 12 yıl çalışmış. 2004 yerel seçimlerinde Eyüp Belediye Meclisine giren Mamal, Cumhuriyet Halk Partisi içinde de ilçe başkanlığı dahil değişik görevlerde bulunmuş. Eyüp`te Pir Sultan Abdal Derneği ve Cemevi, Alibeyköy Spor Kulübü İdari ve Sosyal Tesisleri, yüzlerce konut, işyeri ve hastane projesi, Mamal`ın imza attığı işlerden bazıları. Mamal ayrıca Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) yönetim kurulunda Proje geliştirmeden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini sürdürmekte, Mamal`ın değişik yerel gazetelerde de sosyoloji ve siyaset üzerine makaleleri yayınlanmış. Mamal, siyasetle kurduğu ilişkiyi `mimarlık` sözcüğünün özü ile açıklıyor ve "Mimar şehrin ta kendisidir; şehircilik mesleğidir"diyor.