Bakan Dinçer GOP'ta Torba Yasa'yı Değerlendirdi.

Bakan Ömer Dinçer’den tüm sorulara cevap…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Gaziosmanpaşa Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği yemekli toplantıda STK temsilcileri, muhtarlar, yerel medya mensupları, işverenler ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıya Bakan Ömer Dinçer ile birlikte Belediye Başkanı Erhan Erol, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Ergüneş, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Uzun, Marangozlar Odası Başkanı Ziya Özel, Esnaf Kefalet Koop. Bşk. Fahri Dönmez, İş adamları İsmail Sezer, Saim öztürk, Yüksel Özyurt, Ahmet Hamdi Can gibi isimler katıldılar.

Bakan Dinçer burada sorulan soruları tek tek not alarak konuşmasında cevap verdi. Bakan Dinçer’in Torba Yasaya’da açıklık getirdiği konuşmasından başlıklar şöyle:

-          Şoförler 18 gün üzerinden prim ödeyebilecek.

-          Temizlikçi bir bayan, eve iş alan bir bayan veya parça parça iş yapanlar isteğe bağlı olarak sigorta ödeyebilecek.

-          Vergi mükellefiyeti sona erip, Bağ-Kur ödeyenlerin, mükellef değilken ödedikleri primler  SGK’da birleştirilecek.

-          2002 yılında kayıtdışı % 52 idi; bunu 2010 yılında % 43 civarlarına düşürdük. Her 1 puan 820 Milyon TL kaynak demek.

-          15.300.000 olan SGK ödeyen sayısını iki yılda 16.200.000’e çıkarttık

-          9 Milyon insanımız işe giriş çıkışını değerlendirdik. Bunların % 9’u kıdem tazminatı almaya hak kazanmış. İşveren ödediği için alıp almadıklarını bilmiyoruz. Bir çok işveren tazminat ödememek için erkenden işten çıkartıyor. Torba yasa ile işçilerin kıdem tazminat haklarını koruma altına almak istiyoruz.

-          Muhtarlara Bağ-Kur’larnı ödesin diye 340 TL civarında para ödüyoruz. Onlar bunu maaş olarak görüp Bağ-Kur ödemiyorlar. Muhtarlık  gönüllülük işidir. Daha yüksek bir rakamda maaş bağlarsak, bütün mahalle mnuhtarlığa aday olur.

-          Yeşil Kartı olup, kayıt dışı çalışıyor ve iki katı kazananlar var.  Biz işssiz Yeşil Kartı olana 3 kez iş sunacağız, üçünüde kabul etmezse Yeşil Kartı’nı iptal edeceğiz. İşe girip çalışıp, sonra işssiz kalırsa Yeşil Kartı yeniden devreye girecek.