''RUMELİNİN BÜLBÜLÜ'' FARUK YILMAZ

Trakya’da yetişen bütün sanatçıları tanımak, halkın malı olmuş bu güzide insanları bütün yönleriyle öğrenmek, unutmamak ve hatta anmak ne güzel bir duygudur.  Kırklareli’nin bağrından yetişen  “Rumelinin Bülbülü “ olarak bilinen Faruk Yılmaz işte bu ender sanatçılardan biri…

 

Ailesi aslen Balkan kökenli olan Yılmaz, 1956 yılında Kırklareli’nin Erkilice Köyünde doğdu.  Müziğe ise küçük yaşlarda başladı.

 

Faruk Yılmaz, artık Allah`ın kendisine lütfettiği güzel sesi dokuma tezgâhından çıkan ritimle birleştirerek okuduğu balkan türküleriyle hayatının akışını değiştirecek olan sanatçılığa da ilk adımını atmış olur.

 

Okuduğu yanık türkülerle içli, duygulu Trakya ve İzmir havalarıyla yavaş, yavaş müzik çevresinin dikkatini çekmeye başlayan sanatçı, İzmir, Ankara ve İstanbul radyolarında programlar yaptı.

 

Faruk Yılmaz,1996 yılında 12 Türküden oluşan   “Balkan ve Rumeli” türküleri 1 adlı albümünü piyasaya çıkardı.

 

Daha sonra ise 1987 yılında “Kız Müşerref”adlı albümü çıkardı ve derleme çalışmalarına devam etti. Yılmaz, 2003 yılında “Güldaniyem” isimli albümünü 2009 da ise 32 türküden oluşan 2 adet albüm çıkardı.

 

Başarılı sanatçı son albümünü ise gecen sene programına adını verdiği Türkülerle Rumeli adlı albümünü çıkardı.

 

Faruk Yılmaz özellikle Bulgaristan da Burgaz, Ruen, Deli Orman ve Kırcalı Rodoplardan bir çok türkü derledi ve TRT repertuarına kazandırdı.   Sanatçı ayrıca bu zamana kadar Bulgaristan da çeşitli bölgelerde TRT de birçok konserler verdi.

 

Kadife sesli sanatçı Özelikle güler yüzlü sıcak ve samimi davranışlarından dolayı Konserlerin aranan sanatçısı oldu.

 

Faruk Yılmaz, Atilla Baykal’ın kurmuş olduğu Rumeli TV de “Türkülerle Rumeli”  adlı programını, artık Tek Rumeli Tv de Çarşamba günleri saat 21 de canlı olarak sürdürüyor.  Sanatçı özelikle Rumelilerin çok olduğu Pazariçi mahallesinde oturmayı tercih ettiğini belirterek hemşerilerimin arasında oturmaktan son derece mutluyum “ ifadelerini kullandı.

 

Haber: Erol Eftekin