Lokantacılar Odası'ndan Radikal Çıkış!

Lokantacılardan ‘Ticket’ ve ‘Portör Muayeneleri’ne neşter…

 

İstanbul Lokantacılar Odası, il genelinde toplantılar yapmaya devam ediyor. Son toplantı, oda tarafından 6.bölge olarak belirlenen Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Sultangazi ilçelerini kapsayacak şekilde Zafer Restaurant’ta yapıldı. Lokantacılar Odası’nda 6. bölgeden yönetim kurulu üyesi Zafer Restaurant sahibi Turan Çatoğlu sorumlu bulunuyor.

 

Yapılan toplantıya Lokantacılar Oda Başkanı Sait Karabağlı, eski başkan Basri Sever, Denetim Kurulu üyesi Zeki Güneş, Yönetim Kurulu üyesi Turan Çatoğlu ve bölgeden çok sayıda restoran sahibi katıldılar.

 

 

Toplantıda bir konuşma yapan Lokantacılar Oda Başkanı Sait Karabağlı esnaflara yönelik şunları söyledi:

 

İstanbul’da öğütlenme devam ediyor

İstanbul’da bölge bölge örgütlenmemiz devam ediyor. 9 bölge ve 27 ilçede bölge örgütlenmelerini tamamladık. Anadolu yakasında, merkeze online bağlı bir şube açtık.

 

Sigara yasağına mahkeme kararı

Sigara yasağı ile ilgili mücadele verdik. Konuyu Danıştay’da insan haklarına aykırılığı kabul edildi ama Anayasa Mahkemesi bu kararı bozdu. Sigara yasağı bizi de zor duruma sokuyor ama mahkemenin son kararı karşısında şu an bir şey yapamıyoruz.

 

Portör muayeneleri 10 TL

Portör muayenelerini daha önce İl Sağlık Müdürlüğü yapıyordu. Daha sonra özel sektöre de yetki verildi. Özel sektör bunu 30–40 TL’ye yapıyordu. Bizde pazarlık ve rekabet çalışması yaptık.  Şu anda bölge bölge özel bu konuda yetkilendirilmiş yerlerle anlaşma yapıyoruz. Bu işi işyerinizde 10 TL vererek yaptırmaya başladık.

 

Lokantacılar ‘Ticket’ sistemi kuruyor

Yemek biletleri ‘Ticket’lar bizden % 10 civarında komisyon alıyorlar. Bu komisyon bazı büyük restaurantlar da % 3 bazılarında ise ‘0’… Bizde kendi sistemimizi geliştiriyoruz. Kendi sistemimizi uygulamaya başlamadan önce bu oranın % 3’lere çekilmesi için bir görüşmemiz olacak. Kabul etmezlerse kendi sistemimizi uygulayacağız.