Sultangazi'de Ramazan'ın Bereketi Paylaşılıyor

İftar sofralarında Sultangazililerle buluşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayının manevi iklimine yaraşır programlarla bir arada olmayı sürdüreceklerini söyledi. 

Sultangazi Belediyesi,  Ramazan ayının ilk gününde Osmangazi Katlı Kavşağı üzerindeki alan ile Eski Habibler Mahallesi’nde düzenlenen iftar sofralarıyla Sultangazilileri ağırladı.  İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken ile Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın da katıldığı iftar sofralarında dualar eşliğinde oruçlar açılarak, Ramazan’a kavuşmanın mutluluğu paylaşıldı.

İftar yemeğinde konuşma yapan Başkan Altunay, Ramazan ayını karşılamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Ramazan ayının manevi iklimine yaraşır programlarımızla bu yıl da sizlerle beraber olmanın sevincini yaşıyoruz. Mahalle iftarlarımızın yanı sıra bu yıl da Osmangazi Katlı Kavşağı üzerindeki alanda kurduğumuz iftar çadırında hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla her gün 2 bin 500 kişiye iftar sofralarını açıyoruz. Sizlerle beraber Ramazan ayının bereketini paylaşacağız” dedi.

Başkan Altunay, Kültür Çadırı’nda  bir çok faaliyete ev sahipliği yapacaklarını belirterek yaptığı konuşmasında “Türk Tasavvuf Musikisi konserleri, sema gösterileri, geleneksel tiyatrolar, şiir dinletileri, söyleşiler ve daha birçok programı sizler için düzenleyeceğiz. Manevi duyguların doruğa ulaştığı Ramazan ayında Kuran-ı Kerim Tilaveti ile Siyer Gecelerinde Peygamber Efendimizin hayatını sohbetlerle anlatacağız. Tüm bu programlarda Ramazan’ın manevi coşkusunu birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Katlı kavşağı üzerindeki alanda Remzi Er’in Kuran’ı Kerim Tilavetini sunmasıyla başlayan etkinlikler daha sonra Ahmet Turan Öztürk ve grubunun seslendirdiği türkülerle devam etti.

Programda Yazar Serdar Tuncer de okuduğu şiirlerle geceye renk kattı. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek gibi şairlerin şiirlerini seslendiren Serdar Tuncer Sultangazilileri mest etti.

Fıkralar ve doğaçlamalarıyla da dikkat çeken Serdar Tuncer katılımcılara keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.