Sultangazi'de Ramazan Akşamları

Kültür etkinlikleri Çadırı’nda düzenlenen ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile sohbetlere katılan Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak oluyor.

Sultangazi Belediyesi, Ramazan’ın ruhuna yakışır etkinlikleri Sultangazililerle buluşturmaya devam ediyor. Osmangazi Katlı Kavşağı üzerindeki alanda kurulan Kültür Çadırı’nda düzenlenen geleneksel ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile sohbetlere katılan  Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak oluyor.

Her akşam geleneksel ramazan gösterileriyle başlayan etkinliklerde; Umut Mürare ve Grup Fetih ve Mehmet Paksu ezgileriyle, Reha Yeprem şiirleriyle Sultangazilileri unutulmaz Ramazan akşamları yaşattı. İlahiyatçı- Yazar Ömer Döngeloğlu,  Cemil Tokpınar’ın sohbet programlarında ise Peygamber Efendimiz’in hayatı ve Ramazan ayının önemi hakkında bilgiler verildi.

Bu hafta sonu programlarında ise Kahraman Tezoğlu, Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Karaoğlu sahne alacak. Bu etkinliklerde Tasavvuf müziği dinletisi, naat ve sevilen ilahilerden örnekler sunulacak.

Etkinliklere katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygularının pekiştiğine dikkat çekti. Başkan Altunay, “Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının yaşandığı, manevi hislerin en üst seviyeye çıktığı mübarek bir aydır. Ramazan berekettir ve bu bereketi hep birlikte mahalle ve çadır iftarlarımızda paylaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.