Sultangazi'de Şehit ve Gazi Aileleri Misafir Oldu.

İftar Yemeğine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay katıldı.

Sultangazi Belediyesi ramazan ayında açtığı iftar ve gönül sofralarında binlerce kişiyi ağırlamaya devam ediyor.  Her gün farklı bir mahallede düzenlenen sokak iftarlarında semt sakinlerini bir araya getiren Sultangazi Belediyesi, özel misafirlerini Mimar Sinan Kent Ormanı’nda ağırladı.

Mimar Sinan Kent Ormanı’nda şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeğine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akten, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, ilçe protokolü ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.


Kur’an tilaveti ve Türk Tasavvuf Müziği eşliğinde verilen iftar yemeğinde konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, programı düzenleyen Sultangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.  Şehadet Türk milleti için yüce bir kavram olduğuna işaret eden Vali Mutlu “Vatan bizler için bir toprak parçası değildir. İşte bu nedenle diyoruz ki vatan sevgisi demek şehit sevgisi demektir. Vatan sevgisi demek gazi sevgisi demektir. Vatan sevgisi demek, bizi biz yapan yüce değerlerdir” diye konuştu.


Vali Mutlu, “Buradan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum” diye konuştu. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise konuşmasında şehit aileleri ve gazililere seslenerek, “Ramazan boyunca açtığımız iftar ve gönül sofralarında binlerce kişiyi ağırladık. Ama bu sofraların belki de en özel misafirleri sizlersiniz. Sizler sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynağı olan şehitlerimizin emanetisiniz.  Ve gazilerimiz!  Sizlerde bu sofrayı varlığınızla şereflendirdiniz” diye konuştu.


Tarihimiz şehit ve gazilerimizin yazdığı destanlarla dolu olduğunu ifade eden Başkan Altunay,  şunları söyledi:

“Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş Savaşımızın Şehit ve Gazileri, bunun en güzel örneğidir.  Vatanı uğruna ölümü göze alan insanımız, ordumuz, zaman zaman dünya barışını korumak adına da Kore’de, Kıbrıs’ta, Bosna’da, Afganistan’da ve bir çok yerde görev aldı. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne el uzatanlara karşı hale bu onurlu mücadeleyi sürdürüyor…Yılmadan…Usanmadan…”

Vali Mutlu,  Başkan Altunay ve beraberindeki ilçe protokolü iftar yemeğinden sonra Mimar Sinan Kent Ormanı ve Sultançiftliği Merkez Cami önüne kurulan Ramazan Arastasını ziyaret etti. Gece yarısına kadar Sultangazi’de kalan Vali Mutlu, vatandaşların görüş, öneri ve sorunlarını dinledi.