Gaziosmanpaşa Kırklareli'nde Komşuluk İftarı Yaptı

Kırklareli Valilik Meydanı’nda 3000 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftarda birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Açık Hava Gönül Sofraları’nı bu kez ilçede yaşayan 16 bin Kırklarelilinin memleketlerinde, Kırklareli Valilik Meydanı’nda kurdu. Valilik Meydanı’nda gerçekleştirilen Komşuluk İftarı binlerce Kırklarelili vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu sokak iftarında belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi de ilgiyle izlendi. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar.


Komşuluk iftarının verileceği Kırklareli’ye erkenden giden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ikindi namazını kıldıktan sonra iftar saatine kadar Kırklareli sokaklarında dolaşarak halkla selamlaştı ve esnaf ziyaretinde bulunarak herkesi iftara davet etti. Dr. Erhan Erol bir özürlüye ihtiyacı olan akülü araç ile iki gence de bilgisayar hediye etti.


Gezi sırasında çocuklara oyuncak da dağıtan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, sokak iftarlarını ilk kez kendilerinin başlattığını ve daha sonra da tüm ülkede bir geleneğe dönüştüğünü hatırlatarak, Gaziosmanpaşa’nın tüm mahallelerinden sonra ilçede yaşayan 16 bin Kırklarelilinin memleketlerinde de gönül sofralarını kurmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Erol, “Hepinize hemşehrilerinizden, dostlarınızdan, akrabalarınızdan selam getirdim. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Belediye olarak bundan böyle her yıl bir başka ilimizde de komşuluk iftarlarını sürdürmeyi planlıyoruz. Hepinizin şimdien Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum” dedi. 


Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçedeki trafiğe kapalı sokaklarda çalıştırdığı Nostaljik Tramvayları da Kırklareli’ye götürerek sabahın erken saatlerinden itibaren coşkulu seferlerini başlattı. Özellikle çocukların ve gençlerin ilgisini çeken Nostaljik Tramvaylar Kırklarelililerin büyük beğenisini topladı. 2 bini aşan vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşen iftardan sonra sahneye çıkan Hüseyin Goncagül ve ekibi  sergiledikleri çocuk oyunlarıyla Kırklareli’nde unutulmaz bir gece yaşattılar.