Sultangazili Kadınlar Meslek Sahibi Oldu

Sultangazi Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan “Meslek Edindirme Kursları”nı başarıyla bitiren Sultangazili kadınlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan serginin de açılışı yapıldı.


50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mamur, Sultangazi Okul Aile Birlikleri Başkanı Gıyasettin Aydın ile eğitimciler ve kursiyerler katıldı.


Tören,  mehteran takımı gösterisi ile başladı. Daha sonra sahne alan ‘Halk Eğitim Müdürlüğü Müzik Grubu” sevilen şarkıları seslendirdi. Kültür Merkezini dolduran davetliler zaman zaman şarkılara eşlik etti.


Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, hanımların el hünerlerini sergilediklerini belirterek, “El emeği göz nuru eserlerin yeri bambaşka. Kumaşlara duygularınızı, umutlarını ve hayallerinizi ilmik ilmiş işlemişsiniz. Bu sergide yer alan eserleri değerli kılan sizlerin duyguları” diye konuştu.


Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Altunay,  Sultançiftliği Mahallesinde yapımı bitme aşamasına gelen ve  50. Yıl ile İsmetpaşa mahallelerinde yapımı devam 7 yıldızlı Pazar Alanları içerisinde meslek edindirme kurslarının yer alacağını söyledi. Başkan Altunay, “Bu tesislerin hizmete girmesiyle halkımız en yakınındaki merkezde kursa katılma imkânı bulabilecek. Adeta halkımızın ayağına kadar götürdüğümüz kurslarımız hayat boyu öğrenmeye önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. 


İlçe Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Mamur da konuşmasında dört yıl içinde başarılı bir çalışma ortaya koyduklarını söyledi. Mamur,  2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde 315 kurs açarak 7 bin 277  kursiyerin eğitim aldığını kaydetti.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Daha sonra serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Altunay ve davetliler,  burada sergilenen çalışmalar hakkında bilgi aldı.