Mehmet Polat Gündemi Değerlendirdi.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın gündeme dair açıklamaları şöyle;   "Gezi parkı direnişiyle başlayan büyük halk isyanı karşısında kültürel, politik, ideolojik ahlaki bir yenilgiye uğrayan AKP kendine muhalefet yapan kitleleri acımasızca orantısız güç kullanarak ezmeye ve susturmaya çalışmaktadır. Bu sadece gezi parkıyla sınırlı başkaldırı değildir. AKP iktidarının yapmış olduğu yanlış, haksız, hukuksuz uygulamalarının neticesinde halkın baş kaldırışıdır. Çoğunluğu elinde bulunduranlar ben istediğimi yaparım istediğimi keserim hakkını vermez. 

Ülkemizde yaşayan farklı düşünceleri farklı inançları farklı anlayışları görmemezlikten gelemez. Kendisi gibi düşünmeyen tüm medya görsel yazılı basın susturması gazetecileri tutuklaması tüm komşularıyla kavgalı olması Suriye’de bir alevi Sünni çatışmasına taraf olması bu çatışmada Suriyeli vatandaşlar ülkelerini terk edip ülkemize 150 bin üzerinde insanın yerel seçimlerde oy kullanması için çeşitli oyunlarla seçmen yapması.

İşte AKP’nin orantısız gücünün bilançosu

Olaylarda 4 ölü, 7 bin 822 yaralı var. 59 kişinin durumu ağır. 11 kişi gözünü kaybetti. 1 kişinin dalağı alındı. İstanbul’da 1 ölüm, 21’i ağır 4 bin 477 yaralı var, 4 kişinin hayati tehlikesi sürüyor, 1’i henüz 14 yaşında çocuk, 6 kişinin kafatası kırıldı, 6 kişi gözünü kaybetti, 35 kişinin kol veya bacağı kırıldı, 40 kişide TOMA suyundan yanıklar var, biber gazından 15 astım krizi yaşandı. Ankara’da 1 ölüm, bin 350 yaralı var, 21’i ağır durumda, 4 kişi gözünü kaybetti, 7 kişinin kafatası kırıldı, 1 kişi kalp krizinden öldü, maruz kaldığı yoğun gaz yüzünden olup olmadığı inceleniyor. İzmir’de 2’si ağır 800 yaralı var. Adana’da 1 ölüm, 6’sı ağır 162 yaralı var, 10 yaşındaki çocuğun kalçası kırıldı. Antakya’da 1 ölüm, 3’ü ağır 161 yaralı var, gaz bombası fişeğiyle yakın mesafeden vurulan 1 kişinin dalağı gitti. Eskişehir’de 300 yaralı var, 3 kişinin kafatası kırığından hayati tehlikesi sürüyor, el-kol kırığı 20’nin üstünde. Muğla’da 1’i ağır 50 yaralı var. Mersin’de 1’i ağır 17 yaralı var. Balıkesir’de 155 yaralı, Bursa’da 2 yaralı, Kocaeli’nde 10 yaralı, Antalya’da 1’i ağır 150 yaralı var, 1 kişi gözünü kaybetti, Rize’de 8 yaralı var.

Anlamsız bilinmeyen konular.

4+4+4 Eğitim sisteminin bir anda değişmesi “İmam Hatiplerin Orta Kısımlarının Açılması", "seçmeli din derslerinin bütün kademelerde” yer almasını ve hatta taleplerinin dozunu biraz daha arttırarak “karma eğitimin kaldırılmasını” açıkça talep ediyorlar. Türkiye’de Ergenekon ve Balyoz diye ne olduğu net olarak belli olmayan çeşitli suçlamalarla Türkiye’nin Komutanları, Aydınları, Yazarlarını çeşitli bahanelerle hapishanelere atıldı.  Hapiste yatanların neyle suçladıklarını kendileri bile bilmemektedir. Yetmemişçesine 40 Ben'e yakın Alevileri katleden Yavuz Sultan Selim ismini Köprüye vermeleri Alevi vatandaşlarımız tarafından büyük bir tepkiyle karşılaşmıştır. Alkol yasasını çıkartarak küçük esnafı yok edip esnafı isyan getirecek hale gelmiştir. Yetmemişçesine İstanbul’da Kentsel Dönüşüm adı altında insanların evlerine el konulması; hazine arazilerini dini vakıflara ve cemaatlere peşkeş çekilerek tahsis edilmesi, topraklarımızın yabancılara satışı bunları daha çoğalta biliriz. Bu baş kaldırı AKP’nin yaptığı yanlış uygulamaların neticesidir. Bir ülkenin Başbakanı bu yapılan başkaldırının ve direnişlere karşın en azından vatandaşları dinlemesi ve olması gereken bir Başbakana yakışmayan bir üslup ile meydan okuması bir iç savaşa yol açacak açıklamalar büyük bir talihsizliktir. Başbakan'a yakışmamıştır. Görünüyor ’ki AKP halkın bu taleplerinden korkmuş olması ki insanları sokağa dökmeye çalışmıştır. Bu önümüzdeki seçimler Cumhuriyet tarihinin en zor ve önemli seçimi olacağı görülmüştür. Bu anlayıştan kurtulmanın yolu hep birlikte seferberlik ilan edilerek Ülkeye sahip çıkarak bu gerici anlayışa bu ülkenin başından def etmek tarihi bir görevimizdir. Bunu yapmak zorundayız."