Kaymakamlık'tan Şehit Ailelerine Yardım...

 “ Emanetimiz Emanetimizdir” Projesinin temel amacı vatani hizmeti esnasında şehit ve gazi olan vatandaşlarımızın çocuklarının günlük yaşam sırasında karşılaştığı maddi ve manevi zorluklara karşılık çocuklarımızın ivedi ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.

Şehit ve gazi çocuklarımızın maddi manevi ihtiyaçlarının giderilmesi toplumsal dayanışma ve gelişmemizin ana göstergelerinden birini teşkil etmektedir.

Projenin diğer bir amacı ise; Kamu kurum ve kuruluşlarının onların yanında olduğunu göstermek, yetim ve öksüz çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak sosyal faaliyet ve çalışmaların düzenlenerek toplumsal yaşama katılımlarının arttırılması, gerekli imkanların sağlanması suretiyle temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen “Emanetiniz Emanetimizdir” adlı bu proje kapsamında Gaziosmanpaşa'da bulunan Şehit ve Gazi Ailelerinden alınan mektuplardaki talepler doğrultusunda;

 

İlçede ikamet eden Gazi Ailesi 225 ailedir.

 

İlçede ikamet eden Şehit Ailesi 27 ailedir.

 

İlçede bulunan 252 Şehit ve Gazi ailelerimize Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında her aileye 250-TL’den Toplam 126.000-TL Nakdi Yardım Yapıldı. Ramazan Ayı dolayısı ile 620 Şehit ve Gazi yakınına iftar yemeği programı düzenlendi.

 

İlçe Kaymakamı Seddar YAVUZ’un talimatıyla başlatılan “Emanetiniz Emanetimizdir Projesi” kapsamında;

 

24 Şehit ve gazi ailesine, her aileye 600-TL olmak üzere Toplam 14.400-TL Nakdi Eğitim Yardımı yapıldı.

 

47 Şehit ve Gazi ailemize her aileye 1 ton olmak üzere Toplam 47 ton ayni kömür yardımı ulaştırıldı.

 

12 Şehit ve Gazi ailemize ihtiyaç duydukları 16 adet ayni beyaz eşya yardımı ulaştırıldı.