Marangozlar Odası'ndan Sertifika Töreni

Gaziosmanpaşalılara Mesleki Eğitim

 

Küçükköy Marangozlar Mobilyacılar ve Bilumum ağaç İşleri Esnaf Odası tarafından bir süre önce Küçükköy Endüstri Meslek Lisesi’nde başlatılan ÖZİMEK kursu sona erdi. Kursla ilgili olarak ise Gaziosmanpaşa Belediye Tesisleri’nde bir sertifika töreni düzenlendi.

 

Marangozlar Oda Başkanı Ziya Özel’in ev sahipliğinde düzenlenen törene Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı Seddar Yavuz, İSTESOB başkanı Faik Yılmaz, GOP Bld. Bşk. Yrd. Yılmaz Özkan, Küçükköy Esnaf Oda Başkanı Erkan Kaya, okul müdürleri, bazı oda başkanları ve kursiyerler katıldılar.

 

Programda açılış konuşması yapan Marangozlar Oda Başkanı Ziya Özel, GOP Belediye Başkanı  Erhan Erol’a esnafa yönelik yaptıkları çalışmalarda sundukları desteklerden dolayı teşekkür etti. Özel ayrıca İlçe Kaymakamı Seddar Yavuz’un kursun başlamasını sağladığını ifade ederek verdiği desteklerden dolayı da teşekkür etti.

 

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ise “İstanbul’da uygulamaya koydukları kursların ilkinin Gaziosmanpaşa’da başladığını söyledi ve destek olanlara teşekkür etti.

 

GOP Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özkan ise Belediye olarak bu tip çalışmalara destek olduklarını, torba yasa ile esnaf ve vatandaşların elde edecekleri hakları kullanmaları için çalışmalara başladıklarını söyledi.

 

Gaziosmanpaş Kaymakamı Seddar Yavuz ise eğitimin önemli bir konu olduğunu, mesleki eğitiminde üzerinde durulması gerektiğini; eğitim verilmesi sonrada istihdamın sağlanması gerektiğini söyledi. Kaymakam Yavuz konuşmasında Gaziosmanpaşa ile ilgili olarak ilginç rakamlar açıkladı.

 

İşte Kaymakam Seddar Yavuz’un açıkladığı ilginç rakamlar

Gaziosmanpaşa’nın % 42’si 25 yaşın altında

Gaziosmanpaşa’da 80 bin sigortalı var ve 325 bin insana güvence sağlıyor

Gaziosmanpaşa’da 30 bin Yeşil Kart’lı var

Gaziosmanpaşa’da 2010 yılında 2.228 kişi meslek kurslarına gitti

Gaziosmanpaşa’da 84 bin öğrenci var

Gaziosmanpaşa’da ki öğrencilerin % 60’ı mesleki eğitimde, Avrupa da bu oran % 60