Meydan'da Hummalı Çalışma!

Gaziosmanpaşa Meydan’da bulunan Kızılay Binası’nda daha önce bazı işyerleri boşaltılmıştı.

 

Kızılay Binası’nda fırın dışında diğer işyerleri çalışma izni eksikliğinden boşaltıldı. Boşaltılan işyerlerinin önlerinde bulunan kaldırım taşları ve çatının bir kısmı söküldü.  Fırının çalışma izni olduğundan faaliyetine devam ettiği öğrenildi.  Binanın tamamının yıkılamayışının nedeni ise tahliye dava sonucuna Yargıtay nezlinde itirazda bulunulması olduğu öğrenildi. Hukuken Yargıtay konuyu bir sonuca bağlamadan binanın yıkılmasının söz konusu olmadığı ifade ediliyor.

 

Bugün Belediye ekiplerince fırın ve yan tarafta daha geniş bir alanın kaldırım taşları söküldü. Binanın çevresinde ki kaldırım taşlarının sökülmesi esnasında vatandaşlar telefon kulübelerine ulaşmakta zorluk çekti. Sökülen taşların oluşturduğu yığınlar ve zemin çirkin görüntü oluşturdu. Faaliyetine devam eden fırından ekmek almak isteyen vatandaşlar ise zorluklarla karşılaşıyor.

 

Çevrede ki vatandaşlar bina ve çevresinin azar azar yıkılmasının çirkin görüntü oluşturduğunu, devam eden dava sonucuna göre toptan yıkım yapılmasının daha doğru olacağını ifade ettiler. Bazı vatandaşlar ise mahkemeden yıkım kararı çıkmaması durumunda ne olacağını merak ettiklerini sözlerine eklediler.

  Kaldırım söküm video görüntüleri....